vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Antão Vaz druif

De witte Antão Vaz druif zul je voornamelijk tegenkomen in de wijnstreek Alentejo. Deze druif is uitermate geschikt voor het warme en zonnige klimaat op de grote vlaktes in deze regio. De grote, losjes verpakte trossen en dikke schil maken de Antão Vaz een productieve, betrouwbare druif die over het algemeen volle, goed gestructureerde wijnen oplevert met tropische fruitsmaken en een goede zuurgraad.

Vaak wordt deze druif geblend met Roupeiro en Arinto druiven wat zorgt voor frisse witte wijnen met aroma’s van citrus en vers fruit, gecombineerd met een fijne zuurgraad en een lange afdronk.

Antão Vaz wijnen

Veelzijdige druif

De Antão Vaz druif biedt producenten een breed scala aan wijnstijlen. Door te kiezen voor een vroege oogst worden lichte citrus-achtige wijnen geproduceerd met een goede zuurgraad. Blijven de druiven wat langer aan de wijnstok hangen dan zullen de druiven rondere volle wijnen geven die beter geschikt zijn om langer bewaard te worden. De meeste wijnen van de Antão Vaz druiven worden gemaakt om op korte termijn te consumeren.

Portugese consumptie

Het grootste deel van de wijnen van de Antão Vaz druif komt uit de Alentejo wijnstreek, wordt daar door de Portugezen zelf geconsumeerd en vind je niet gauw terug in de schappen bij de Nederlandse wijnwinkels. Gelukkig hebben we er toch een aantal online toegankelijk weten te maken!

Fantastische smaaksensaties

Ontdek de smaakvolle blends met andere druivensoorten zoals Roupeiro en Arinto. Op zichzelf produceert de Antão Vaz druif goed gestructureerde, stevige volle wijnen. Toch wordt deze druif vaak geblend met Roupeiro en Arinto druiven om een natuurlijke, scherpere zuurgraad te garanderen.

De mooiste spijs wijn combinaties met Antão Vaz

Wijnen van de Antão Vaz druif zijn goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Krokante calamari
  • Sushi, oesters, kreeft en garnalen
  • Spaghetti vongole
  • Salade met kwartel, truffel en asperges
  • Vis, gevogelte en kerrieschotels

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Antão Vaz druif en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Antão Vaz druif . Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Antão Vaz wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op