vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Baga druif

De Portugese Baga druif komt uit de wijnstreek Bairrada, vlak bij de Atlantische kust in de buurt van de stad Porto. De Baga druif levert wijnen op met krachtige tannine en een hoge zuurgraad, die je het beste een jaar of 12 in de fles kunt laten rijpen. Als de wijnen gerijpt zijn en goed behandeld worden, kan de Baga na deze periode veel zachtere, elegante, complexe rode wijnen opleveren.

Luís Pato, één van de bekendste wijnproducenten van Bairrada, combineert de Baga druif met andere soorten in sommige van zijn wijnen maar maakt ook wijnen van 100 procent Baga. Wil je graag een 100% Baga wijn proeven? Bekijk dan onze wijnen van de Baga druif. Daar zit vast een pareltje tussen die jij als fijnproever kunt waarderen.

Baga wijnen

Zon, aandacht en bubbels

De Baga druif is niet alleen te vinden in Bairrada maar ook in de wijngebieden Douro, Dão, Ribatejo en Alentejo. Deze druif heeft behoefte aan veel zon, een kleiachtige bodem en veel aandacht van de wijnmaker. Vanwege gevoeligheid voor rot worden Baga druiven voordat ze helemaal gerijpt zijn al geplukt en gesorteerd. De vroege oogst leidt tot een hogere zuurgraad, wat de Baga druif zeer geschikt maakt voor het maken van mousserende wijn van hoge kwaliteit.

Toegankelijker maken

De Baga druif heeft best een dikke schil voor een kleine bes waardoor deze druif rijk is aan kleur en tannine, wat zorgt voor een uitstekende structuur en bewaarcapaciteit. Sommige wijnmakers proberen de wijn toegankelijker te maken door nieuwe manieren te vinden om deze inheemse druif te vinificeren of door te blenden met andere druivensoorten zoals Bical en Touriga Nacional.

"Baga friends"

"Baga friends" is een initiatief uit 2010 van een aantal gepassioneerde wijnmakers uit de regio Bairrada die de kwaliteit van de Baga druif omarmen, de culturele waarde ervan willen blijven uitdragen en die de vervanging van de Baga druif door andere druivensoorten proberen tegen te gaan. Ze roepen andere wijnproducenten op om deze historische, arbeidsintensieve druif in grotere aantallen aan te planten om zo meer mooie wijnen van deze bijzondere druif te produceren.

De mooiste spijs wijn combinaties met wijn van de Baga druif

Baga wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Vlees van de BBQ
  • Gebraden eend-, gans- en lamsvlees
  • Blauwe kaas
  • Steak
  • Gegrilde groenten
  • Pizza en lasagna

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Baga en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Baga druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Baga wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op