vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Fernão Pires druif

De Fernão Píres is een veelzijdige witte druivensoort die op grote schaal in heel Portugal wordt verbouwd. Deze druif wordt ook wel Maria Gomez genoemd en is het meest geschikt voor de warmere klimaten in Portugal, zoals in Lissabon, Ribatejo en Barraida. De Fernão Píres wordt meestal gebruikt voor het maken van droge witte fruitige wijnen om jong te drinken, met aroma’s van specerijen, limoen en sinaasappel.

Door het blenden met andere druivensoorten zoals Alvarinho en Arinto onstaan de meest uitbundige frisdroge wijnen, met bloemige, fruitige aroma’s, vergezeld van mooie zuren en een fijne structuur. Wil je graag een Fernão Píres wijn proeven? Bekijk dan onze droge witte wijnen van de Fernão Píres druif. Daar zit vast een pareltje tussen die jij als fijnproever kunt waarderen.

Fernão Pires wijnen

Oorsprong

De oorsprong van de Fernão Pires druif ligt in de Spaanse wijnstreek Bairrada. De Fernão Pires is inmiddels uitgegroeid tot de meest aangeplante witte-druivensoort van Portugal vanwege zijn bijzonder aromatische kenmerken, hoge opbrengsten per hectare en veelzijdigheid. De Fernão Píres wordt meestal ingezet voor het maken van droge witte wijnen, maar kan ook dienen als basis voor mousserende wijnen en zoete dessertwijnen (mits later geoogst). Dit alles maakt de druif populair bij wijnproducenten.

Bairrada

Het DOC-wijngebied Bairrada bevindt zich vlak bij de Atlantische kust in de buurt van de stad Porto. Omdat het in de buurt van de zee ligt, is het klimaat typisch Atlantisch, met milde en regenachtige winters, en hete maar enigszins winderige zomers. Veel van de witte wijnen uit Bairrada worden gemaakt van Fernão Pires en geblend met druivensoorten zoals Arinto, Bical, Cercial, Cercialinho en Rabo de Ovelha. Dit levert heerlijke intense wijnen op met prachtige aroma's van appel, witte bloemen en een zeer goede balans.

Verrassende wijn

Om de geboorte van zijn kleinzoon Fernão te vieren heeft de beroemde Portugese wijnmaker Luís Pato deze verrassende wijn, de Luís Pato - Fernão Pires, gemaakt. Een unieke rode wijn van een witte druif. Voor deze wijn gebruikt hij 94% Fernão Pires (witte druif) en 6% Baga (rood). Het is vermoedelijk de eerste rode wijn van een witte druif ooit ter wereld. Fluweelzacht, elegant en met rijpe tannine.

De mooiste spijs wijn combinaties met de Fernão Pires druif

Fernão Pires wijn is heerlijk bij een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Varkensvlees stoofpot met rozemarijn en citroen
  • Kreeft en garnalen
  • Geroosterde kip met citroen en peper
  • Salade met kwartel, truffel en asperges
  • Witte vis met mangosalade

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Fernão Pires druif en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Fernão Pires druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Fernão Pires wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op