vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Viosinho druif

De Viosinho druif is een Portugese inheemse witte druif die waarschijnlijk alleen voorkomt in de wijnstreken van Trãs-os-Montes en de Douro-vallei. Het levert droge, frisse witte wijnen op. De druif is echter van oudsher niet heel erg populair bij wijnproducenten vanwege de lage opbrengsten van de wijnstokken. Maar voor sommige wijnmakers is het een onmisbaar ingrediënt om meer body en smaak toe te voegen aan de witte wijnen en Port.

Wil je graag een Viosinho wijn proeven? Bekijk dan onze wijnen van de Viosinho druif. Daar zit vast een pareltje tussen die jij als fijnproever kunt waarderen.

Wijnen van de Viosinho druif

Behoefte aan warmte

De Viosinho druif presteert het best in wijngaarden in droge, zonnige gebieden zoals in Trãs-os-Montes, in het noordoosten van Portugal en de Douro wijnstreek ten zuiden daarvan. Beiden regio’s kennen een landklimaat met warme, droge zomers en staan traditioneel bekend om de productie van portwijnen, maar sinds een aantal jaren worden hier ook prachtige rode en witte wijnen gemaakt van eeuwenoude druivensoorten, die vroeger alleen voor het maken van Port werden gebruikt.

Elegante blends van de Viosinho druif

De witte wijnen in Trãs-os-Montes en de Douro-vallei worden gemaakt met druiven van hoge kwaliteit, zoals de Códega do Larinho, Gouveio, Rabigato, Malvasio Fino of Viosinho druivensoorten. Dit levert heerlijke intense wijnen op met prachtige aroma's van appel, witte bloemen en een zeer goede balans.

Traditioneel, biologisch en modern

Er zijn veel biologisch gecertificeerde wijnhuizen in de Douro en Trãs-os-Montes, wat maakt dat de wijnen puur en eerlijk zijn. De meeste wijnhuizen in deze regio's produceren al jaren wijnen op basis van eeuwenoude wijnkennis in combinatie met moderne technieken. Zo halen ze het beste uit de inheemse druivenrassen en het unieke terroir van de wijnstreek.

Wil je een biologische blend proeven van de Viosinho druif? Deze droge witte Quinta Vale d’Aldeia Grande Reserva Branco uit Douro Superior is een frisse blend gemaakt van de bekendste witte druivenrassen uit Portugal: Malvasia, Rabigato, Viosinho en Gouveio.

De mooiste spijs wijn combinaties met Viosinho

Wijnen van de Viosinho druif zijn goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Paella
  • Sushi, oesters, kreeft en garnalen
  • Spaghetti vongole
  • Salade met kwartel, truffel en asperges
  • Vis, gevogelte en kerrieschotels

Passie voor kwaliteit en smaak?

Vind je kwaliteit en smaak belangrijk, maar ook een fijne prijs? Vindmijnwijn.nl brengt je het beste van onze winkeliers en importeurs. Laat je verrassen door onze selectie en bestel gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw karakteristieke wijn van de Viosinho druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle wijnen van Viosinho
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op