Wijnen van de Glera druif

Ontdek de sprankelende wereld van Glera wijnen! Deze druif, bekend als de essentie van Prosecco, brengt heerlijk frisse en fruitige bubbels voort. Geniet van de levendige aroma's van groene appels en citrus, en de verfijnde mousse.
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Unieke wijnen

  • Verzenden via Post NL
  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Glera

Witte druiven
De Glera druif kent haar oorsprong in Slovenië, maar vond al snel een nieuw thuis, in het Italiaanse dorp Prosek, vlak over de grens.

Nieuwe naam

Voorheen was de Glera druif meestal benoemd als Prosecco. Hierin bestond verwarring met de beschermde oorsprongsbenaming voor de Prosecco wijn, zoals de mousserende wijnen van Italië uit de streek worden genoemd. De Europese commissie voor kwaliteitsregelingen besliste in 2009 voor een naamsverandering. Zo werd de Sloveense witte soort officieel de Glera wijndruif genoemd en kunnen imitaties van de Italiaanse Prosecco-appellatie wijnen in de kiem gesmoord worden.

Zacht en toegankelijk

De Glera wijngaarden staan traditioneel aangeplant ten noorden van Treviso in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. De Glera wijnstokken produceren laatrijpe druiven met een groene schil. Haar hoge zuurgraad maakt van de Glera een ideale kandidaat voor de productie van mousserende wijnen. Haar lichte body en laag alcoholgehalte smaken heerlijk verfrissend. Ontdek zachte tonen van perzik en groene appel, met tonen van bloemen en zelfs honing bij de zoetere stijlen. Droge voorbeelden neigen meer naar steenvruchten zoals perzik, maar ook meloen. Kenmerkend voor de Prosecco wijnen zijn de zachtere bubbels dan bij Champagne of Cava.

Om een mousserende wijn te produceren is kennis en geduld noodzakelijk. Om het proces op een meer efficiënte manier te laten plaatsvinden, wordt de tweede gisting op de fles voortgezet. Zo wordt het smaakprofiel van de basiswijn behouden en kunnen de kosten worden gedrukt.

Stille wijnen

De Glera druif wordt vooral ingezet voor Italiaanse schuimende wijnen, frizzante ofwel bruisende wijnen en spumante ofwel vol mousserend. Minder voorkomend worden ook stille wijnen geproduceerd, van handgeplukte druiven en een zachte persing. Droge tot halfdroge wijnen zijn het resultaat, met een subtiel wit fruit aroma.

Spijs en wijn combinaties met de Glera druif

Een sprankelend glas Glera wijn gaat heerlijk bij de borrel, een voorgerecht, maar ook bij salades.

● Linguine met salie en boter
● crostini van gerookte zalm
● Lychees in kokosmelk
● Waldorfsalade
● Antipasti

Scroll naar boven