
Boron Cantina Prosecco
Verkoop door: PrimaVinoStrogele wijn met koperen accenten. Droog en elegant vol, fluweelzacht en evenwichtig
Jaar: | 2020 |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
Strogele wijn met koperen accenten. Droog en elegant vol, fluweelzacht en evenwichtig
Jaar: | 2020 |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscato druiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse…
Jaar: | |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
De prosecco van Antonutti is een spumante DOC gemaakt van 100% Glera druiven. In het glas een heldere strogele kleur. Fruitige tonen van appel en perzik in de neus. Smaken van acaciabloemen in de mond.…
Jaar: | |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
Over deze wijn Deze prosecco superiore Sior Lino van Bresolin is het toonbeeld van perfecte harmonie van zoet en zuur. Fijn bouquet met bloemige tonen, verrijkt met hints van acacia en groene appel. Fijne, aanhoudende…
Jaar: | |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
De Ai Galli di Buziol Prosecco extra dry is een heerlijke mousserende wijn. Fruitig, fris en aangenaam droog van de smaak! Kwaliteitsbubbels dus in een mooi flesje! De smaak van Ai Galli di Buziol Prosecco…
Jaar: | |
---|---|
Smaak: | Droog, strak en fruitig |
De Glera druif kent haar oorsprong in Slovenië, maar vond al snel een nieuw thuis, in het Italiaanse dorp Prosek, vlak over de grens. Voorheen was de Glera druif dan ook meestal benoemd als Prosecco. Hierin bestond verwarring met de beschermde oorsprongsbenaming voor de Prosecco wijn, zoals de mousserende wijnen van Italië uit de streek worden genoemd. De Europese commissie voor kwaliteitsregelingen besliste in 2009 voor een naamsverandering. Zo werd de Sloveense witte soort officieel de Glera wijndruif genoemd en kunnen imitaties van de Italiaanse Prosecco-appellatie wijnen in de kiem gesmoord worden.
De Glera wijngaarden staan traditioneel aangeplant ten noorden van Treviso in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. De Glera wijnstokken produceren laatrijpe druiven met een groene schil. Haar hoge zuurgraad maakt van de Glera een ideale kandidaat voor de productie van mousserende wijnen. Haar lichte body en laag alcoholgehalte smaken heerlijk verfrissend. Ontdek zachte tonen van perzik en groene appel, met tonen van bloemen en zelfs honing bij de zoetere stijlen. Droge voorbeelden neigen meer naar steenvruchten zoals perzik, maar ook meloen. Kenmerkend voor de Prosecco wijnen zijn de zachtere bubbels dan bij Champagne of Cava.
Om een mousserende wijn te produceren is kennis en geduld noodzakelijk. Om het proces op een meer efficiënte manier te laten plaatsvinden, wordt de tweede gisting op de fles voortgezet. Zo wordt het smaakprofiel van de basiswijn behouden en kunnen de kosten worden gedrukt.
De Glera druif wordt vooral ingezet voor Italiaanse schuimende wijnen, frizzante ofwel bruisende wijnen en spumante ofwel vol mousserend. Minder voorkomend worden ook stille wijnen geproduceerd, van handgeplukte druiven en een zachte persing. Droge tot halfdroge wijnen zijn het resultaat, met een subtiel wit fruit aroma.
Een sprankelend glas Glera wijn gaat heerlijk bij de borrel, een voorgerecht, maar ook bij salades.
â— Linguine met salie en boter
â— crostini van gerookte zalm
â— Lychees in kokosmelk
â— Waldorfsalade
â— Antipasti