Blason de Vair Bourgogne Chardonnay les Prelats

Verkoop door: Mamuse | Categorie: Wit

Bourgondische Chardonnay

Blason de Vair Bourgogne Chardonnay les Prelats is een open krachtige witte wijn gemaakt van druiven van 50 jaar oude wijnstokken. De smaak is vet, vol, citrus met een heerlijke nasmaak van grapefruit.

Château de Couches

Hoewel Château de Couches op haar terrein 83 hectare wijnstokken heeft waaronder Pinot Noir, Chardonnay en Aligoté, is de wijn, verkocht onder het merk Blason de Vair, afkomstig van hun gehele lokale productie. Dit terroir, verspreid over zes gemeenten, biedt een technische diversiteit en een breed aromatisch palet waardoor, na strenge selectie, de creatie van zeer verschillende jaargangen mogelijk is. Tot groot genoegen van iedereen die van geweldige Bourgondische wijnen houdt. De vinificatie wordt uitgevoerd door wijnboeren van Côtes du Couchois, in samenwerking met Blason de Vair. Selectie en menging wordt daarom uitgevoerd op basis van een analyse van elk van de gepresenteerde partijen, om een jaargang van ongeveer duizend flessen te creëren.

Met het merk “Blason de Vair” verzekeren Patricia en Olivier Poelaert (eigenaar van Château de Couches en Cave de Mazenay) een strikt kwalitatief proces waarbij alles in het teken van een verdere verbetering van het niveau staat. Dit op basis van druiven die exclusief afkomstig zijn van Cotes du Couchois. Samen met de wijnbouwers van de appellatie investeert het merk in de valorisatie van de AOP Cotes du Couchois. Blason de Vair mag dus beschouwd worden als een kwalitatief statement.

Cotes de Couchois

De AOC Cotes de Couchois is in 2000 ontstaan voor de rode wijn van Pinot Noir en telt slechts 250 hectare. De appellatie is genoemd naar het dorpje Couches. De wijngaarden van de Couchois liggen op nauwelijks enkele kilometers ten zuidwesten van de wijnhoofdstad Beaune en is in de regio bekend sinds de oudheid. De dichtstbijzijnde wijndorpen met meer bekendheid zijn Maranges, Santenay en Mercury.

Menusuggesties

De Cuvée les Prelats past goed bij rollade, zalmtartaar met avocado, kreeft, gerookte paling of een rijke roomkaas of geitenkaas.

Frankrijk
Chardonnay
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Mamuse

Mamuse- le vin is de wijnimporteur van wijnen van kleine gepassioneerde wijnmakers uit de Bourgogne. De focus van Mamuse ligt op prijs/kwaliteit, originaliteit: wijnen die zich onderscheiden door karakter, elegantie,…

Bekijk het assortiment