100 Montañas Albarín blanco VidAs Asturias | Spanje | gemaakt van de druif Albarín blanco
100 Montañas Albarín blanco VidAs Asturias | Spanje | gemaakt van de druif Albarín blanco
De Grote Hamersma score 9

100 Montañas Albarín blanco VidAs Asturias

2016

Witte wijn

22,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

"Ontzettend goed!"

De Grote Hamersma : “… Niet iets wat je vaak tegenkomt. Uberhaupt nog nooit eerder iets geproefd uit deze contreien. Je vraagt je af waarom niet, in godsnaam. Ontzettend goed namelijk. Krakend wit uit het noorden van Spanje, (…) Strakke citrus zonder bekkentrekken. Vol zonder log. Hout zonder last. Ga snel nog een fles halen!”

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9

“ “

Ilja Gort ontdekt Asturias

Ook op TV, Ilja Gort ontdekt Asturias en bezoekt wijngaard Bodega VidAs met wijnmaakster Beatriz; bekijk het filmpje !

Lees meer

Coolclimate wijn

Na de monniken met hun wijnbouwtraditie, volgde in Asturias een periode dat de wijnbouw zwaar verwaarloosd werd, echter: ze maken sinds een aantal jaren weer wijnen in Asturias, in Cangas del Narcea, en het zijn echt bijzondere wijnen, van autochtone druiven. Door het klimaat en de ligging spreken we zelfs van Coolclimate wijnen…en dat in Spanje ..!

Lees meer

Aanbevolen door Perswijn

In Nederland heeft deze witte albarín wijn van VidAs een paar jaar geleden ook al een eervolle vermelding gekregen van het gerenommeerde proefpanel van Perswijn , het gebied/ het wijnhuis/ de wijn /de druif was bij niemand van de jury bekend, maar wel meteen geliefd bij iedereen – een jury die bij soort proefsessies toch vaak valt voor de bekende namen van importeurs, wijnhuizen en wijnen en ook vaak kiest voor Franse wijnen …en dan wordt deze wijn uit Asturias dus geroemd om de smaak en stijl van wijn maken ; volle smaak, erg elegant , bijzondere wijn èn … bijzonder aan te bevelen!

Lees meer

Asturias, wijngebied ?

Bodega VidAs (Vino de Calidad de Cangas) is een van de bodegas in Cangas del Narcea die hebben meegewerkt aan het herstel van de D.O.P. Cangas als wijngebied. Beatriz Pérez en Pepe Flórez zijn de drijvende krachten achter het project VidAs dat begon in 2012, in de Asturische gemeente Cangas del Narcea. Overtuigd van het wijnpotentieel van het Asturische zuidwesten, brachten Pérez en Flórez vijf andere partners samen om een ​​kwaliteitswijnmakerij te creëren die verschillende wijnen zou gaan maken van beperkte productie. Gemaakt met teruggewonnen inheemse variëteiten zoals Albarín Blanco, Albarín Negro, Mencía, Verdejo Negro en  Carrasquín, om zo de identiteit van een eeuwenoude traditie te tonen.

Lees meer

De wijn : authentieke albarín blanco Cien (100) Montañas

Dit is meteen een voorbeeld van zo’n bijzondere andere wijn, de witte volle wijn van de locale witte druif, een monovarietal albarín blanco met elegante houtrijping, rijping op eikenfust sobre lias/ sur lies. De druif albarín blanco is relatief vroeg rijp, ruikt heel aromatisch en smaakt bloemig en fruitig en heeft een behoorlijk hoge zuurgraad; door de wijn sobre lias in fusten te laten rijpen wordt de wijn bijzonder zacht, vol, blijft zijn karakteristieke fruitigheid behouden, de wijn is echt heel elegant en toegankelijk en lijkt rijpend op de fles alleen maar beter en beter te worden.

Lees meer

Het wijnhuis : bodega VidAs

Momenteel beheert Bodega VidAs 4 hectare wijngaarden in de D.O.P. Cangas. De locatie van de gewassen ligt in bergachtig, steil terrein, met hellingen van meer dan 30% die het gebruik van machines verhinderen. De unieke ligging van de wijngaard, het vochtige klimaat en de gematigde temperaturen van het gebied geven deze wijnen een sterk Atlantisch karakter.

Lees meer

Lekker bij

Vissalade, paté, tarbot, kip, fazant, gans, romige zachte kazen en vooral blauwe kazen !!

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven