Bodegas Vidas 100 Montañas Albarín Blanco

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Wit

Topwijn met beperkte oplage

De Bodegas Vidas 100 Montañas Albarín Blanco is een volle witte wijn van de locale witte druif Albarín Blanco, uit de Spaanse DOP Cangas. De druif Albarín Blanco is relatief vroeg rijp, ruikt aromatisch, smaakt bloemig en fruitig en heeft een behoorlijk hoge zuurgraad. Deze strogele monocépagewijn heeft een houtrijping van 5 maanden ondergaan in nieuwe Hongaarse eiken vaten waardoor de rijping zeer subtiel is en de eigenschappen van de druiven niet overheerst worden door houttonen.

De 100 Montañas Albarín Blanco is een uitermate elegante wijn en lijkt rijpend op de fles alleen maar beter te worden. De hoeveelheid druiven is ieder jaar beperkt. Best jammer, want dat verklaart waarom er niet meer van gemaakt wordt dan 1300 flessen per jaar.

Het wijnhuis

Vidas is een nieuwe Asturische wijnmakerij waarin wijnen worden gemaakt volgens de kwaliteitsnormen van de beschermde oorsprongsbenaming Cangas.

Cangas-wijnen worden al sinds de tiende eeuw geproduceerd op zeer stijle hellingen. Vanwege de stijle hellingen van wel 30% wordt het werk in de wijngaard handmatig wordt uitgevoerd, zonder de mogelijkheid van machinale bewerking.

De enorme groei van de mijnbouw in de regio, in de laatste decennia van de twintigste eeuw, deed de wijngaarden bijna verdwijnen. Tot ongeveer 15 jaar geleden, dankzij Vidas, een familieproject dat wil bijdragen aan behoud en ontwikkeling van de wijnbouw in het zuidwesten van Asturië.

De wijnen van Vidas worden uitsluitend gemaakt met geselecteerde druiven van de inheemse rassen Albarín Blanco, Albarín Negro, Verdejo Negro en Carrasquín. Dit kleine Asturische gebied heeft een vochtig klimaat met gematigde temperaturen die de wijnen een Atlantisch karakter geven.

Lekker bij

De 100 Montañas Albarín Blanco combineert goed bij sushi en geroosterde vis.

Bekroonde sterwijn

De 100 Montañas Albarín Blanco is bekroond met een 9 in De Grote Hamersma 2019.

Spanje
Albarín blanco
2013
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in Bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment