Ad Libitum Tempranillo Blanco

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Wit

Prachtige zuurgraad en mineraliteit

De Ad Libitum Tempranillo Blanco is heel licht van kleur, door flesrijping kleurt de wijn wat meer richting strogeel. De Tempranillo Blanco is de witte variant van de tempranillo-druif , ontstaan door een spontane mutatie in de genen (die de druif zijn kleur geven) van de in Spanje zo bekende tempranillo. Door het vele werk van Juan Carlos , zijn studenten en collega’s aan de Universiteit van Rioja heeft de consejedor ( regelgever ) van DOCa Rioja deze druif uiteindelijk ook erkend als een van de toegestane druivenrassen van de Rioja.

Flesrijping

Deze zeer jonge Tempranillo Blanco zal voor menige wijndrinker wat aan de zure kant blijken, in geur en smaak, de hoge zuurgraad maakt dit echter een wijn die heel mooie flesrijping oplevert en heel goed, vaak beter, niet al te jong gedronken kan worden. Daarom verkopen wij de wijn liever na een paar jaar rijping op fles. De wijn blijft fris-fruitig ruiken en fris, kruidig en mineraal van smaak.

Wijnhuis Juan Carlos Sancha

Pionier Juan Carlos Sancha is naast gepassioneerd wijnboer en levensgenieter, ook een gedreven professor aan de Universiteit van Rioja. Hij heeft een paar Ha. familie-wijngaarden in Rioja Alta, het hoogst gelegen deel van de Rioja -tot 600 m hoogte-, en daar staan de ruim 110 jaar oude wijnstokken Garnacha, naast stokken van Maturana Tinta, Maturana Blanca, Tempranillo Blanco en Monastel de Rioja; hij werkt dus niet met Tempranillo! Door de hoogte en de beschermde ligging van de wijngaarden rijpen de druiven langzaam, hebben ze een zuurgraad die voor goed te behouden wijnen zorgt die na enkele jaren een heel mooie flesrijping oplevert, en de wijnen behouden ook een mooie frisheid. De biologische wijze van werken maakt dat de wijnen puur en eerlijk zijn, ze zijn zelfs ecologisch gecertificeerd.

100% Tempranillo Blanco druif

Juan Carlos maakt geen blends, zoals veelal gebruikelijk is in Rioja; al zijn wijnen zijn 100% van 1 soort druif gemaakt, en dan ook van druiven die echt authentiek bij de Rioja Alta horen. Wil je meer te weten komen over Spaanse wijnen, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Spanje en ontdek de avontuurlijke Spaanse wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vrijheid

Ad Libitum staat voor “ vrij zijn te doen wat je wilt “, en dat is nu precies wat Juan Carlos doet en over wil dragen !

Lekker bij

De biologische Ad Libitum Tempranillo Blanco past, een paar jaar rijping op de fles, goed bij wit vlees, vis en zeevruchten.

Spanje
Tempranillo blanco
2015
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in Bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment