Aessir El Cavall de Barcelona | Spanje | gemaakt van de druiven Cariñena en Garnacha
Aessir El Cavall de Barcelona | Spanje | gemaakt van de druiven Cariñena en Garnacha
De Grote Hamersma score 8.5

Aessir El Cavall de Barcelona

2020

Rode wijn

Cariñena, Garnacha

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topwijn uit een ei, met een tikje hout

De El cavall de Barcelona is licht van kleur en vol van smaak. De wijn is stevig, aards, fruitig (rood en zwart fruit als pruim en braam), droog, fris en elegant.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Terra Alta
Druif Druif Cariñena, Garnacha
Domein Domein Bodega Aessir
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

De inheemse kersenfruitige grenache en de joyeuze samsó doen hun best, maar ze worden nogal overdonderd door het jetsetduo cabernet en syrah. Het gevolg: wijn die meer smaakt naar weer een bordeauxvariant van ergens ter wereld dan naar z’n geboortegrond. Dan naar z’n eigen druiven. Imposant, prima gemaakt, maar weinig eigen karakter.

Lees meer

Bodega Aessir

Oscar Aessir, eigenaar van bodega Aessir, is een gedreven wijnmaker. Hij streeft er om pure wijnen te maken die een weerspiegeling zijn van het terroir waar de druivenstokken groeien. Zijn druiven groeien op zo’n 450 meter hoogte in de opkomende wijnstreek Terra Alta, het hoogstgelegen wijngebied in het uiterste zuiden van Catalonië. De wijnen in dit gebied worden net als in het nabijgelegen Priorat vooral gemaakt van garnacha en samsó (de Catalaanse naam voor cariñena). De rode wijnen die Oscar maakt zijn erg mooi. Deze Cavall de Barcelona wijn wordt vergist in roestvrij stalen tanks, waarna deze nog eens 3 maanden rijpt op Frans eiken en 7 maanden in een betonnen ei. De wanden hiervan zijn een heel klein beetje poreus, waardoor de wijn kan ‘ademen’. Ook rijpt de wijn nog minimaal 10 maanden op fles. Hoe komt deze mooie Terra Altawijn aan zijn bijzondere naam en etiket? El cavall de Barcelona was een tijdelijk kunstwerk in de vorm van een tijdloos paard, een directe getuigenis van de evolutie van de stad, herinnert aan alle ervaringen sinds de Romeinen Barcino stichtten. Bodegas Aessir brengt met deze wijn hulde aan alle paarden die de ontwikkeling van de stad mogelijk hebben gemaakt. De kunstenaar die dit beeld destijds gemaakt heeft, Xavier Dols, is een vriend van de wijnmaker.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven