Arguëso 1822 Palo Cortado | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino
Arguëso 1822 Palo Cortado | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino

Arguëso 1822 Palo Cortado

Port & Sherry

27,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zeldzaam en zijdezacht

Zeldzame sherrysoort in Nederland. Perswijn gaf 4 van de 5 sterren hiervoor. Van het 200 jaar oude huis Argüeso. Vandaar de naam van deze mooie zijdezachte Palo Cortado, die zo'n 20 jaar heeft gerijpt! 'Reserva de la familia', staat er dan ook trots op de fles.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol17,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud50 cl 
ClassificatieClassificatieDO Jerez-Xérès-Sherry
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Top prijs-kwaliteit

Van een mix van druiven uit Jerez en Sanlúcar de Barrameda. Qua stijl zit het tussen een rijke Oloroso en het knisperige van een Amontilado; een combinatie dus van ‘the best of both worlds.’ Licht donker van kleur. Elegante, zachte geur en smaak van amandelen, geroosterde noten en appel. Komt in Nederland nauwelijks voor, is echter zeer de moeite waard. Elke sherryliefhebber móet die geprobeerd hebben. Absolute top qua prijs/kwaliteit! Heerlijk als aperitief én als begeleider bij bepaalde gerechten.Zoals bij het palinggerecht van chefkok Adrian Zarzo (zie filmpje van Perswijn hier rechts/onder.] Fles 0,5l. Serveertemperatuur: 14-18°C.

Lees meer

Bijzondere vinificatie

Kenmerkend voor deze palo cortado is de mix van druiven uit Jerez en Sanlúcar de Barrameda. Florrijping in het solera-systeem. Als de flor dreigt te verdwijnen, bepaalt de keldermeester of het een Amontillado of een Palo Cortado wordt. Bij een Palo Cortado zet hij een diagonale lijn, de cortado (doorstreping), door het fino-teken dat al op het vat staat, de palo (streep). Vandaar de naam. De verdere rijping van de Palo Cortado is conform die van een Amontillado. 

Lees meer

Bodega Argüeso

Bodega Argüeso is een beroemd 200 jaar oud huis uit Sanlúcar de Barrameda, . Opgericht door León de Argüeso in 1822. Tegenwoordig is het huis eigendom van Francisco Yuste (‘Paco’), ook eigenaar van bodegas Yuste.

Lees meer

Lekker bij

Handje ongebrande noten, belegen kaas, wildpaté, geconcentreerde consommes (= ontvette bouillon met een bepaalde garnituur), stoofschotels, vis, ossenstaart, varkenswangetjes en chocoladedesserts.

Lees meer