Azienda Tacchino Gavi di Gavi

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Wit

Uit de Piemonte

De Cortese druif in de Luigi Tacchino Gavi di Gavi is een typisch Italiaanse druivensoort die gebruikt wordt voor de productie van witte wijn en komt het meeste voor in het Oosten van Piemonte. De druif wordt gebruikt voor de beroemde “Gavi” wijnen. Om de kwaliteit hoog te houden, worden de opbrengsten expres laag gehouden. De zuurgraad van de Cortese druif blijft ook tijdens hete zomers goed behouden. De wijnen van dit ras zijn licht, knapperig en hebben een aangenaam aroma van amandelen en citrusvruchten met subtiele minerale tonen.

DOCG Gavi di commune di Gavi

De druiven voor deze wijn komen uit een wijngaard binnen de grenzen van de gemeente Gavi, daarom: DOCG Gavi di commune di Gavi.

Het wijnhuis

De Luigi Tacchino-wijnmakerij is een familiebedrijf waar al drie generaties lang wijn wordt geproduceerd. De zuidelijke ligging van de wijngaarden, de ‘witte’ kalkrijke bodem, de redelijk lage productie per hectare en de klassieke manier van oogsten zijn de belangrijkste sleutels tot het succes van de hoogwaardige wijnen die hier worden gemaakt. Veel van de recente kwaliteitsstijging van Tacchino wordt toegeschreven aan Luigi’s energieke dochter Romina. Zij is goed geschoold en deskundig, maar vooral uitermate gedreven en gepassioneerd. Onder haar leiding staat dit wijnhuis op het punt internationaal door te breken.

Verspreid over iets meer dan 55 hectare op enkele van de hoogste hoogten in de Monferrato, zijn de laagproductieve wijngaarden van Tacchino voornamelijk gewijd aan Gavi, Barbera en Dolcetto, de typische Piemontese specialiteiten.

Lekker bij

De Luigi Tacchino Tacchino Gavi di Gavi is heerlijk bij risotto, pasta, zeevruchten en visgerechten.

Bekroonde wijn

De Italiaanse Bianco is bekroond met een 8 in De Grote Hamersma 2019.

Italië
Cortese
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment