Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Wit

Van de beste druiven

De Bachero Verdicchio dei Castelli di Jesi is voor de volle 100% gemaakt van de Verdicchio druif uit de wijnstreek Le Marche in het midden van Italië. Door de houtrijping heeft deze Bachero Verdicchio een volle smaak maar ook veel elegantie en frisheid.

Het wijnhuis Vini Pontemagno

Deze wijnboer heeft zijn beste druiven van de beste hellingen voor deze wijn gebruikt. De Verdicchio is een druif die veel voorkomt in De Marken (Le Marche). De kalkrijke bodem geeft de wijn een knisperende, licht-mineralige smaak. Door een korte houtrijping heeft deze droge witte wijn een volle smaak maar ook veel elegantie en frisheid.

Pontemagno is een commercieel merk dat is ontstaan ​​uit de nauwe samenwerking die in 1997 is gestart tussen de wijnmakerij Piersanti en de commercial Cesare Lorenzetti. Pontemagno debuteerde in 2000 met de Verdicchio dei Castelli di Jesi, een klassieke Superiore Bachero, die meteen een sensatie opwekte in termen van intensiteit en kracht van smaak.

Lekker bij

De Bachero verdicchio bevat 13,5% alcohol wat stevig is voor witte wijn. Hierdoor laat deze wijn zich goed combineren met veel verschillende gerechten. Heerlijk bij visschotels, schaaldieren zoals mossels. Maar kan ook bij paddenstoelen pasta’s of antipasti. Deze wijn is ook zeer geschikt als aperitief of gezellig bij een feestje.

Bekroonde wijn

Prijswinnaar in het Parool bij Pasta Aglio e Olio.

Italië
Verdicchio
2017
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment