Barbera d'Alba Superiore Munbèl | Italië | gemaakt van de druif Barbera
Barbera d'Alba Superiore Munbèl | Italië | gemaakt van de druif Barbera

Barbera d'Alba Superiore Munbèl

2020

Rode wijn

15,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bijzonder genieten

De Barbera d' Alba Superiore Munbèl is een krachtige, maar toch een zachte rode wijn met een lange afdronk. De Munbèl voldoet aan de zwaardere eisen, waaronder een lager productieaantal en een hoger alcoholpercentage. Dit is te herkennen aan de naam ‘Superiore’.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het wijnhuis Battaglino wordt gerund door de derde generatie. Fabrizio Battaglino is de huidige eigenaar van dit wijnhuis. Fabrizio’s grootvader, Riccardo Battaglino, was aan het begin van de jaren ’60 één van de eerste producenten die gebottelde wijnen verkocht. Het bedrijf bezit zijn eigen wijngaarden op de heuvels in Piemonte, genaamd Colla en Montebello, die uitstekende druiven en een prachtig uitzicht bieden. In deze wijngaarden verbouwen de Battaglino’s onder andere de Nebbiolo, Barbera en Arneis druiven, waarvan zij o.a. deze wijnen maken: Barbera d’ Alba Superiore Munbèl, Roero Arneis Bastia, Nebula Nature Metodo Classico Brut. Deze wijnen zijn verkrijgbaar bij Il Vino Piemonte. De wijngaarden zijn in totaal 5 hectare groot, zodat ze volledig door de familie Battaglino kunnen worden bewerkt en gedurende de hele cyclus zorgvuldig worden verzorgd.

Lees meer

Lekker bij

De Barbera d’ Alba Superiore Munbèl van wijnhuis Battaglino is heerlijk bij pasta, vlees en kaas.

Lees meer
Scroll naar boven