Barbera del Monferrato

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Rood

Fruitig en Soepel

Barbera del Monferrato wijn komt uit het Monferrato gebied dat ligt tussen de provincies van Cuneo en Alessandria in het zuiden tot aan de provincie Vercelli in het noorden. We onderscheiden drie varianten, namelijk de (gewone) Barbera del Monferrato, Barbera del Monferrato Superiore en Barbera del Monferrato Vivace (een licht mousserende wijn). De “gewone” Barbera del Monferrato variant wordt op RVS-tank gelagerd en vervolgens gebotteld. De Superiore moet echter minimaal 12 maanden rijpen waarvan 6 maanden in houten vaten.

Smaken verschillen

Wat de smaak betreft komen vooral rode bessen, kersen, specerijen en bloemen naar boven en voor de superiore kunnen ook cacao of vanille smaken verwacht worden.

Rijping op de fles

Azienda Tacchino laat de ‘gewone’ Barbera del Monferatto altijd nog een periode op fles rijpen alvorens ze worden verkocht, om de fruittonen goed te laten rijpen en de wijn maximaal te laten presteren.

Italië
Barbera
2014
Fruitig, licht, soepel

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment