Bergon Sauvignon-Blanc

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Wit

Zeer gewild | Favoriet bij Sauvignon-liefhebbers

Wijn van grote klasse uit de Pays d’Oc

De Bergon Sauvignon Blanc is een zogenaamde cépage-wijn; wijn gemaakt van één druivensoort. In dit geval de Sauvignon blanc. Mits rijp geoogst, levert deze druifsoort een frisse wijn met mooie zuren op die vaak veel extract bezit. De Bergon is hier een perfect voorbeeld van.

Mooie lichtgele kleur die glinstert met groene reflecties. Het intense boeket wordt gedomineerd door rijpe witte vruchten en bloemengeuren. In de mond verfrissend, vet en afgerond. Elegant aroma met tonen van groene appel, citrusfruit, vers gemaaid gras en kruiden. De minerale tonen op de finish zijn fantastisch. Droog met een lange afdronk. Deze wijn kan goed jong gedronken worden.

Wijnhuis met rijke historie

De wijngaarden van Bergon hebben een rijke historie en liggen op één van de beste terroirs van de Hérault langs het riviertje de Libron in de Languedoc. De overgrootvader van de huidige wijnmakers, de broers Jerôme en Bruno Vic, verbouwde hier al zijn druiven.

Naar mate je verder van de rivier afgaat, verandert de samenstelling van de grond langzaam van klei en kalk naar grind, basalt en vulkanische as. Dit maakt dat de grond als een filter voor het koolzuur werkt. De wind geeft op haar beurt de heerlijke geuren van de dichtbij gelegen heide en zee aan de druivenplanten af. Met een prachtig resultaat, dat proef je!

De Bergon Sauvignon-blanc bij het eten

Heerlijke Franse witte wijn om van te genieten met zowel vlees als zeevruchten of met pasta in roomsaus.

Frankrijk
Sauvignon blanc
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment