Bruno Andreu Elixir Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Blanc, Roussanne en Viognier
Bruno Andreu Elixir Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Blanc, Roussanne en Viognier

Bruno Andreu Elixir Blanc

2021

Witte wijn

Grenache Blanc, Roussanne, Viognier

12,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zuid-Franse top-blend

De witte topcuvée van Bruno Andreu: Elixir. Een verleidelijke Franse witte wijn van 66% Roussanne en 34% Viognier. Deze druiven worden in het heerlijke klimaat van de Languedoc optimaal rijp. De opbrengst wordt laag gehouden en de druiven ontwikkelen zo extra veel smaak en aroma.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Languedoc-Roussillon
Druif Druif Grenache Blanc, Roussanne, Viognier
Domein Domein Bruno Andreu
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Houtrijping

De Bruno Andreu, Elixir krijgt houtrijping op eikenhouten vaten. Prachtige goudgele kleur, vanille en exotisch fruit in geur en smaak. Lang maar ook fris op de afdronk.  Jaargang 2015 was misschien wel de lekkerste trouvaille van 2016. Inmiddels alweer de 7e jaargang op rij met deze 2021. De wijn scoort gemiddeld een 4.1 (****) op Vivino.

Lees meer

Het wijnhuis

Aan de voet van de Cévennes in het hart van de Languedoc, produceert Bruno Andreu zijn wijnen op traditionele wijze. De wijnbouwer laat de natuur zo veel mogelijk haar gang gaan in de wijngaarden door zo weinig mogelijk chemicaliën en verdelgingsmiddelen te gebruiken. Door de ligging tussen Middellandse Zee en de bergen, is een uniek terroir ontstaan met een bodem van stenen, gravel en zandsteen. Hier groeien de klaprozen tussen de wijnstokken. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn rijpt zo’n 6 maanden op eikenhouten vaten. Kleine productie, er worden per jaar zo’n 3000 flessen van gemaakt.

Lees meer

Lekker bij

Geweldig om te combineren met gegrilde gamba’s, bouillabaisse, gebakken tonijn en zeebaars, varkensoester en rollade.  

Lees meer
Scroll naar boven