Cabeça de Toiro Reserva Branco

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Wit

Portugees, sappig en fris

Deze heerlijke Cabeça de Toiro Reserva Branco van wijnhuis Caves Velhas is een blend van drie druivenrassen: Arinto, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De wijn heeft een lichte strogele kleur.  In de smaak tropisch fruit met de nadruk op abrikoos, witte pruimen en een minerale tonic. De mooie zuurgraad vertaalt zich in een heerlijke frisse wijn met een mooie balans en een sappige afdronk.

De wijngaard

De wijngaarden waar wijnmaker Carlos Eduardo uit put, liggen in een vruchtbaar landbouwgebied rond de Portugese rivier de Taag. De ondergrond rotsachtig met een bovenlaag van klei, zand en kalk. Doordat wijngaarden zijn omgeven door pijnbomen heerst er een goed mesoklimaat, ideaal voor de rijping van de druiven. De druiven worden met de hand geoogst.

Lekker bij

Deze Cabeça de Toiro Reserva Branco pas prima bij gekruid varkensvlees, stoofschotel, gekookte vis en middelharde kazen.

 

Portugal
Arinto, chardonnay, sauvignon blanc
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment