Cadão Douro DOC Branco

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Wit

Levendige blend

De Cadão Douro DOC Branco, heeft een prachtig citroen gele kleur met een groene zweem. Aroma van citrusfruit, levendig en fris met een zeer elegante minerale toets. Jonge frisse afdronk met een goed volume en mooie zuurgraad. Zacht, delicaat en verfrissend. De wijn is gemaakt van vier Portugese druivensoorten: Gouveio, Viosinho, Rabigato en Moscatel Galego.

Oeroude leisteen

De wijngaarden van wijnhuis Mateus & Sequeira liggen in de Douro; een door UNESCO erkende werelderfgoed regio. Ondanks dat de voorgangers worden beschouwd als pioniers in de wijnsector in de Douro wijnstreek opereert het huidige wijnhuis nog steeds als een jong en ondernemend bedrijf.

De druiven groeien op terrassen van oeroude leisteen in Cima Corgo, waar een continentaal klimaat heerst met hete zomers en relatief koude winters. De druiven worden handmatig geoogst waarbij de druiven zorgvuldig worden geselecteerd. Vervolgens vinificeert het wijnhuis de druiven zo dicht mogelijk bij het terroir, waardoor de kwaliteit gegarandeerd blijft.

De vinificatie is modern, met goed uitgeruste installaties. Voor gisting vindt een korte maceratie plaats, gevolgd door alcoholische fermentatie met temperatuurregeling in roestvrij stalen vaten, waardoor elegantere wijnen worden geproduceerd, met behoud van de aroma’s.

Het wijnhuis streeft naar het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit in concurrerende volumes. Dat is zeker gelukt: de wijnen hebben snel terrein gewonnen op internationale markten en hebben wereldwijd verschillende kwaliteitsprijzen gewonnen.

Meerdere medailles

Oenoloog António J. Bastos won met deze wijn vele prijzen, waaronder:
Wine Master Challenge 2017 & 2015 – Zilveren medaille
Concours Mondial de Brussels 2017 – Zilveren medaille
Tasted 100% Blind 2017 – Andreas Larson – 86 punten (uit 100)
Concurso Nacional de Vinhos (Nationale wijnwedstrijd), Portugal 2011 – Zilveren medaille
Decanter World Wine Challenge – Bronzen medaille
International Wine Challenge – Medaille van aanbeveling

Gastronomie

Zeer veelzijdig, ideaal bij vis van de bbq, zeevruchten, wit vlees, pastagerechten en salades of gewoon als aperitief. Koud serveren, bij voorkeur tussen 9-12ºC.

Portugal
Galego dourado, gouveio, muscat d'alexandrie, rabigato, viosinho
2017
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment