Calvente Guindalera Tinto

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Zuid-Spaanse verleider

De Calvente Guindalera Tinto is een krachtige, soepele, fruitige, romige donkerrode wijn met veel specerijen. Een houtgerijpte blend van Petit Verdot, Syrah, Cabernet en Merlot met aroma van vanille en tonen van kersen en bramen. Gemaakt van Tempranillo-druiven van misschien wel de oudste wijnranken van Andalusië. De wijn heeft 12 maanden op Amerikaans en Frans eiken gerijpt. De Calvente Guindalera Tinto is een echte Zuid-Spaanse verleider.

Het wijnhuis

Bodegas H. Calvente is een kleine, ambachtelijke wijnmakerij geboren uit de droom en visie van ondernemer Horacio Calvente, die vastbesloten was oude, vergeten wijngaarden te herstellen. Hij bouwde voort op de passie en ervaring van zijn voorgangers. Zijn toewijding en vastberadenheid heeft geleid tot de productie van fascinerende wijnen. Unieke wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid.

Het geheim van Bodegas H. Calvente zit ‘m in in de locatie van de oude wijngaarden die groeien op een paar hectare land in La Guindalera en Castillejos, en de invloed van een uniek microklimaat. De 800 tot 1000 meter hoogte van het gebied en de zeebries matigen de temperaturen terwijl de druiven rijpen. De langzame en uitgebalanceerde rijping zorgt voor een perfecte balans in de eigenschappen van de wijnstokken. Deze eeuwenoude wijngaarden zijn niet geïrrigeerd. Ze produceren minder dan 4000 kg druiven per hectare, waardoor er uitzonderlijk hoogwaardige druiven groeien, die met de hand worden geselecteerd en geoogst.

Lekker bij

Deze wijn is lekker bij gebraden eend-, gans- en lamsvlees met gebakken aardappelen en gegrilde groenten.

Bekroonde wijn

Deze Calvente Guindalera Tinto is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019.

Spanje
Cabernet sauvignon, merlot, petit verdot, syrah, tempranillo
2014
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Kwaliteitswijnen uit Zuid-Spanje: verrassend anders. Granada Wijnen (2012) biedt uit eigen, exclusieve import een assortiment spannende wijnen van hoofdzakelijk kleine familiebedrijven uit Zuid-Spanje.

Bekijk het assortiment