Camolas Selection Reserva Tinto

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Rood

Elegante Portugese wijn met body

De Camolas Selection Reserva Rood van het wijnhuis Adega Camolas is een prachtige blend uit Setubal van drie druivensoorten: Alicante Bouschet, Castelão (Periquita) en Trincadeira. Een zwoele, rode wijn met aroma’s van rood en zwart fruit, chocola en nootjes. In de mond aroma’s van rood fruit met ronde tannines. Deze wijn van wijnmaker Filipa Silva heeft een donkere intense granaatkleur.

Oude wijngaard op het schiereiland Setúbal

Wijnhuis Adega Camolas produceert de Camolas Selection van de Moscatel Graúdo druif. Deze druif groeit in de oude wijngaarden op het Portugese schiereiland Setúbal, net onder Lissabon en ten zuiden van de monding van de rivier de Taag. De wijnstokken staan tussen kurkeiken en olijfbomen op grond die hier voornamelijk uit zand met kalksteen bestaat. Setúbal kent een gematigd mediterraan klimaat met hete, droge zomers en milde maar regenachtige winters. De aanwezigheid van de rivieren en de Atlantische Oceaan schept een mooi klimaat voor de druiven. Na te zijn geoogst wordt elke druivensoort apart gevinifiëerd waarna de wijn op nieuw Amerikaans eikenhouten vaten gerijpt wordt.

De Camolas Selection Reserva Rood bij het eten

Deze wijn is lekker bij gegrild en geroosterd lams-, rund- of varkensvlees.

Portugal
Alicante bouschet, castelão, trincadeira
2016
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment