Camolas Selection Rosé

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Rose

Helder roze, fruitige rosé

Deze Camolas Selection Rosé alles wat een goede droge rosé nodig heeft. Helder roze van kleur. Heerlijk fruitig aroma. Soepel, smaakvol, zacht en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het is een smaakvolle blend van 2 Portugese druivensoorten: Moscatel Galego Roxo (familie van Muscat d’Alexandrie) en Touriga Nacional.

Het wijnhuis

Het wijnhuis Adega Camolas is een familiebedrijf gelegen in Palmela, één van de 2 DOC-gebieden op het schiereiland Península de Setúbal, ten zuiden van Lissabon.

De wijngaarden van dit familiebedrijf bevinden zich in het heuvelachtige gebied langs de rivier De Sado. In deze oude wijngaarden staan de wijnstokken tussen de kurkeiken en olijfbomen. De bodem bestaat uit zandsteen, klei met zand en kalk. De aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de rivier creëert een bijzonder klimaat met unieke kenmerken die je terugvindt in de bloemige, fruitige rosé wijnen met een mooie zuurgraad.

Vinificatie

Druiven worden zachtjes geplet om het aroma en de smaken te extraheren. Na 12 uur in decantatie bij 10 °C  start de fermentatie in roestvrijstalen tanks tussen 14°C en 16°C. De gisting duurt 20 dagen om het bloemige aroma van de druiven rustig tot zijn recht te laten komen.

De Camolas Selection Rosé is lekker bij

Deze rosé van wijnmaker Filipa Silva is heerlijk als aperitief maar past ook goed bij salades, pasta, sushi en vegetarische gerechten.

Portugal
Muscat d'alexandrie, touriga nacional
2016
Fris en fruitig

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment