Campechano Verdejo

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Wit

Zomerse Verdejo

De Campechano Verdejo is een mooi ongecompliceerd glas zomerwijn. Een lichtgele verdejo uit Zuid-Spanje met de intense, typerende geur van deze druif. Hints van meloen en ananas, met een lekkere frisheid en een licht, karakteristiek bittertje.

Vins Gastronomiques Controlés

Jaargang 2017: “Verdejo; licht parfum in geurwaaier, wit fruit, meloen, ananas, sappig, geur- en smaaktonen volgen elkaar op, stevige bitters geven wijn reliëf, goede zuurgraad, veel lengte, maaltijdwijn, goede prijs-kwaliteit.”

Bodega Santa Catalina

Santa Catalina Agricultural Cooperative, gelegen in de wijnstreek La Mancha is een samenwerkingsverband van meer dan 1200 boeren en is leidend in de ontwikkeling van kwaliteitsproducten en de bescherming van het ecosysteem van La Mancha. De voornaamste druiven waar mee wordt gewerkt zijn voor de witte wijnen de Airen, Macabeo, Verdejo en Sauvignon Blanc. In rood is de belangrijkste variëteit Tempranillo of Cencibel en maar ook variëteiten als Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon worden ingezet.

Lekker bij

Heel goed te combineren met zee- en visgerechten of wit vlees. Natuurlijk ook geweldig als aperitief.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze top 10 beste Spaanse witte wijnen. Bekijk hier de gehele Spaanse witte wijn top 10.

 

Spanje
Verdejo
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment