Cartuxa EA Branco

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Wit

Fris en fruitig met mooie afdronk

De Cartuxa EA Branco is een frisse, fruitige blend uit de wijnstreek Alentejo van 3 inheemse druivensoorten: Roupeiro, Antão Vaz en Arinto. De kleur van de wijn is citroengeel met licht-groene tinten. Een mooie aroma van citrus en tropisch fruit. Een frisse evenwichtige wijn met een aangename afdronk.

Wijnhuis Cartuxa

Het wijnhuis Cartuxa is onderdeel van de liefdadigheidsstichting Eugénio de Almeida, die zich richt op de verbetering van de regio Evora. Cartuxa is het overkoepelende merk voor al hun activiteiten op het gebied van wijn, olijfolie en toerisme in de regio Evora. EA staat voor Eugenio de Almeida, de naam van de oprichter van de stichting.

De wijngaard

De wijngaard is een cluster van wijngaarden gelegen in de Alentejo wijnstreek, op de landgoederen van Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom. De bodem van graniet, leisteen en kalkgrond zorgt samen met het warme klimaat voor optimale omstandigheden voor de druiven. Met als resultaat soepele, fruitige rode wijnen van mooie kwaliteit.

De druiven worden zorgvuldig geoogst bij een juiste rijpheid waarna ze naar de wijnmakerij worden gebracht. De druiven Roupeiro, Antão Vaz en Arinto worden, onder leiding van wijnmaker Pedro Baptista, gekoeld en van hun stelen ontdaan, licht geplet, daarna gefermenteerd bij gecontroleerde temperatuur van 16 C in roestvrij stalen vaten. Na de gisting wordt de wijn gefilterd, gemengd en gestabiliseerd, deze wijn kan vroeg gedronken worden maar ook nog enkele jaren worden bewaard.

De Cartuxa EA Branco bij het eten

Heerlijk bij zeevruchten, gegrilde verse vis, wit vlees of als aperitief.

 

Portugal
Antão vaz, arinto, roupeiro
2017
Fris en fruitig

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment