Cartuxa EA Tinto

Verkoop door: Wijn en Art | Categorie: Rood

Soepele Portugese blend

De Cartuxa EA Tinto is een soepele robijnrode blend uit de wijnstreek Alentejo van 5 druivensoorten: Aragonêz, Alicante Bouschet , Castelão, Trincadeira en Syrah. Fluweelzachte afdronk met ronde tannines en milde zuurgraad. Smaakvol met een intens fruitig aroma van rood en zwart fruit.

Wijnhuis Cartuxa

Het wijnhuis Cartuxa is onderdeel van de liefdadigheidsstichting Eugénio de Almeida, die zich richt op de verbetering van de regio Evora. Cartuxa is het overkoepelende merk voor al hun activiteiten op het gebied van wijn, olijfolie en toerisme in de regio Evora. EA staat voor Eugenio de Almeida, de naam van de oprichter van de stichting.

De wijngaard

De wijngaard is een cluster van wijngaarden op de landgoederen van Pinheiros, Casito, Álamo da Horta en Valbom. De bodem van graniet, leisteen en kalkgrond zorgt samen met het warme klimaat in de wijnstreek Alentejo voor optimale omstandigheden voor de druiven. Met als resultaat soepele, fruitige rode wijnen van mooie kwaliteit.

Wanneer de druiven de juiste rijping hebben bereikt, worden deze zorgvuldig geplukt en naar de wijnmakerij gebracht waar ze, onder leiding van wijnmaker Pedro Baptista worden gefermenteerd in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 24-27 C. Na de gisting wordt de wijn gefilterd, gestabiliseerd en gebotteld.

De Cartuxa EA Tinto bij het eten

De Cartuxa EA Tinto is mooi te combineren met kruidige pasta’s, gegrild vlees of blauwe kazen.

Portugal
Aragonez, castelão, syrah, trincadeira
2015
Licht, fruitig en soepel

Online wijn bestellen van Wijn en Art

Eigen import van Portugese wijnen in combinatie met een galerie! Kunst en een goed glas wijn passen mooi bij elkaar. Met de aankoop van wijn spaart u voor korting op…

Bekijk het assortiment