Cava Brut, Planas Albareda bio

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Mousserend

Ambachtelijke cava

Deze cava heeft een licht strogele kleur met helder groene reflecties. Verfijnde bubbels en opvallende elegantie. Aroma’s van noten op een achtergrond van fruit met tonen van geroosterd brood. In de mond vinden we citrusfruit met een vleugje groen fruit gevolgd door een prettig rijke en lange afdronk. De verfijnde bubbel maakt deze cava geschikt voor feestelijke gelegenheden maar ook zeker bij het eten als een elegante mousserende wijn.

Wijnhuis Planas Albareda

De wijnmaker heeft deze cava gemaakt van de authentieke cava druiven: 55% Xarel-lo-, 30% Macabeo- en 15% Parellada, welke onder streng biologische en ecologische regels zijn geteeld. Gerijpt gedurende 15 maanden. Er worden géén insecticiden, chemische hulpmiddelen, aromaverbeteraars, kleur- en smaakstoffen gebruikt en deze mousserende wijn bevat geen toegevoegde suikers en sulfieten. De Cava komt uit traditionele Penedès gebied. De samenstelling van de bodem varieert van klei- en kalkgebieden tot aan zandgrond, waar de wijnranken op verschillende dieptes hun wortels planten. Het klimaat is typisch Mediteraans, milde winters en zomers die niet te heet zijn. Dit alles gecombineerd met een gematigde neerslag verdeelt over het jaar,zorgt voor een optimaal microklimaat om mousserende wijnen te produceren.

Wijn zonder sulfiet

Wijnen zonder sulfiet zijn er helaas niet! Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn waardoor er altijd een klein percentage sulfiet in wijn zit. Bij deze wijn is het percentage sulfiet minimaal!

Spanje
Macabeo, parellada, xarello
Droog, strak en fruitig

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment