Château de l'Engarran rouge | Frankrijk | gemaakt van de druiven Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre en Syrah
Château de l'Engarran rouge | Frankrijk | gemaakt van de druiven Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre en Syrah

Château de l'Engarran rouge

2019

Rode wijn

Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah

16,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een dijk van een wijn!

Dé referentiewijn van Château de l'Engarran. Dit is de wijn waar het allemaal mee begon. Sterker nog, deze 2018 is de 40e jaargang van deze wijn en vandaar de vermelding op het etiket.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Frankrijk
Streek Streek Languedoc-Roussillon
Druif Druif Carignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
Domein Domein Château De L'Engarran
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Houtgerijpt

De Château de l’Engarran rouge is een blend van 50% Syrah, 20% Grenache, 20% Carignan & 10% Mourvèdre. Met een houtrijping van 12 tot 16 maanden maakt dit een wijn die vol rijp fruit combineert met aroma’s van vanille en cacao. Deze dijk van een wijn biedt veel waar voor z’n geld. Echt genieten!

Lees meer

3e generatie vrouwelijke wijnmakers

Op het Château de l’Engarran uit 1632 wordt al meer dan 300 jaar wijn gemaakt. Het is een prachtig Château en een officieel historisch monument aan de rand van Montpellier. De dagelijkse gang van zaken staat onder leiding van Diane Losfelt, derde generatie vrouwelijke wijnmaker! Wijn maken is allang geen ‘mannenberoep’ meer, maar dat op dit Château al drie generaties vrouwen de scepter zwaaien, is redelijk uniek. Om hier bij stil te staan hebben de dames een aantal jaar geleden een speciale wijn gemaakt: ‘Dames’ de l’Engarran. Bekijk ook de veelzijdige Domaine de l’Engarran, La Lionne rouge. Inmiddels heeft met Emilie Grill, nicht van Diane, ook de vierde generatie haar opwachting gemaakt.

Lees meer

Veelvuldig bekroonde wijn

Top 100 UK Languedoc Roussillon Sud de France 1* Guide Hachette 4 verres Guide Hubert 15.5/20, coup de coeur, Guide Bettane & Desseauve Vivino: 3,9 (****) – Beste 6% van alle wijnen ter wereld. En Diane zelf werd in 2020 door Guide Hachette verkozen tot wijnmaker van het jaar!

Lees meer
Scroll naar boven