Chateau Routas Rosé

Verkoop door: PrimaVino | Categorie: Rose

Uit de Provence!

Een overheerlijke rosé van Chateau Routas gemaakt van de druivensoorten Cinsault (45%), Grenache (35%) en Syrah (20%). Deze top rosé heeft een bouquette van gesneden watermeloen, rijpe perzikaroma’s en bloemige tonen. Je proeft wilde aardbeien met minerale tonen.  Frisse zuurgraad en verfrissende afdronk.

Het wijnhuis

Chateau Routas is gelegen in de regio AOC Coteaux Varois en Provence. De regio omvat een breed scala aan bodems en hoogtes, met dit wijnhuis in het centrum, ongeveer een uur ten noorden van Bandol.  Door haar ligging op 1300 voet boven de zeespiegel, is de hoogte van de wijngaarden van Chateau Routas één van de hoogste van de appellatie. Met koele nachten die de rijping van de druiven vertragen, de complexiteit ​​verhogen en een latere oogst dicteren aan wijnmaker Jean Louis Bavay, dan de lager gelegen wijngaarden in de buurt.

Vinificatie:

De druiven worden voorzichtig ontsteeld, gekoeld en geperst. Het sap en de schil blijven gedurende 24 uur in contact. Na deze korte maceratie gaat 8% van de Syrah rechtstreeks naar houten vaten voor primaire en malolactische gisting. De Cinsault, Grenache en de resterende Syrah worden gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, geblokkeerd voor malolactische gisting. De twee verschillende partijen worden afzonderlijk verouderd en gemengd voorafgaand aan het bottelen. 93 punten bij James Suckling.

Lekker bij

Deze rosé smaakt geweldig bij visgerechten, salade, pasta of wit vlees.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze top 10 beste rosé wijnen tot 10 euro. Bekijk hier de gehele top 10 rosé wijn onder 10 euro.

 

Frankrijk
Cinsault, grenache noir, syrah
2018
Bleek, droog en fris

Online wijn bestellen van PrimaVino

PrimaVino is specialist in mooie en betaalbare wijnen uit zowel Europa als landen uit de Nieuwe Wereld. Martijn en Peter van PrimaVino willen hun passie voor goede wijn delen met…

Bekijk het assortiment