Cortijo de los Aguilares Rosado Ronda

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Rose

Zeer gewild | Spaanse smaaksensatie!

Prijswinnende rosé!

De rosé van Cortijo los Aguilares is ieder jaar een heel goede prijswinnende rosé, maar de versie van 2018 is kwalitatief wel erg goed qua zuurgraad en frisheid door de grote hoeveelheden regen in maart en april ( +800 mm), gevolgd door een relatief zachte zomer; dus regen op het goede moment en geen explosieve hitte daarna; langzaam rijpende druiven, voldoende vocht in de bodem en de belangrijke factor van de ligging van de wijngaarden in het hart van de bergen van de Serranía van Ronda. Deze rosé zit dusdanig goed in elkaar dat deze ook na een paar jaar nog heerlijk is.

Het wijnhuis

De Cortijo de los Aguilares wijnmakerij ligt op 5 km van de historische en monumentale stad Ronda, in de provincie Málaga, Andalusië. De druivenstokken zijn geplant op 900 meter hoogte boven zeeniveau in een voor deze omgeving typische klei en kalksteengrond.

Historische wijntraditie

Eeuwenlang was de druiventeelt de belangrijkste agrarische activiteit van de regio, totdat de Phylloxera-plaag de druiven bijna uit het gebied deed verdwijnen. Deze duizend jaar oude wijntraditie probeert Cortijo de los Aguilares te herstellen en voort te zetten. Dit doen ze door wijnen van hoge kwaliteit met karakter te creëren, wat mogelijk is dankzij de unieke omstandigheden van dit terroir in Serranía de Ronda.

Lekker bij

Heerlijk bij lichte voorgerechten zoals sushi en sahimi.

Spanje
Garnacha, syrah, tempranillo
2018
Fruitig en kruidig

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment