Clos de la Vall PX Dry

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Wit

Smaakbommetje!

De Clos de la Vall PX Dry is een unieke en bijzondere droge witte wijn van PX oftewel Pedro Ximenez. Echt een smaakbommetje! Pure zilte elegantie met een fijne lik hout, romig met ragfijne zuren en een mooi bittertje, uit Valencia. Tegelijk ook romig en rijk door de vergisting op hout en houtrijping sur lie. Kan nog jaren ouderen maar is nu mooi op dronk.

Echte wijn van PX

De normale ‘PX’ is mierzoet en donker. Dat is geen wijn maar een mistella: onvergist zoet druivensap versterkt met wijnalcohol. Deze PX is wel een echte wijn; het sap is normaal vergist, op hout, en ook houtgerijpt op de lie (dode gistcellen) wat voor een mooie romigheid zorgt.

Het wijnhuis

Het wijnhuis Clos de la Vall beschikt over ruim 300 hectare aan wijngaarden van topkwaliteit. Op dit moment zijn ze bezig met het ontwikkelen van een aantal moderne, typisch Mediterane wijnen, gemaakt van Spaanse autochtone druivensoorten, die het ontdekken meer dan waard zijn.

Lekker bij

De Clos de la Vall PX Dry is heerlijk bij vis, zoete cashewnootcurry, tapas, olijven, charcuterie, harde en zachte kazen. Combineert ook goed bij nagerechten zoals bavarois, cheese cake en tiramisu.

Spanje
Pedro ximenez
2016
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment