Comte de Bergon Vin de Pays d’ Oc Blanc

Verkoop door: Krimpenfort wijnen | Categorie: Wit

Goed geblende fruitige witte huiswijn

Comte de Bergon wijnen zijn te herkennen aan de kenmerkende geuren van laurier, jeneverbes, olijven, kaneel, hars, bloemen en zwarte peper. De witte wijn Comte de Bergon Vin de Pays d’ Oc Blanc is bloemig en fruitig (geel fruit) in de geur. De milde smaak is sappig en fris doordat de wijn is samengesteld uit een gebalanceerde blend van vijf witte druifsoorten: Sauvignon blanc, Chardonnay, Muscat d’Alexandrie, Viognier, en Vermentino. De toevoeging van de laatste drie variëteiten geeft deze witte wijn net dat extra, dat het een uitstekende en breed inzetbare wijn maakt. In veel Franse restaurants en cafe’s wordt deze elegante wijn dan ook als huiswijn geschonken.

Van één van de beste terroirs uit de streek

De wijngaarden van Bergon liggen op één van de beste terroirs van de Hérault langs het riviertje de Libron. De overgrootvader van de huidige wijnmakers, de broers Jerôme en Bruno Vic, verbouwde hier al zijn druiven. Naar mate je verder van de rivier afgaat, verandert de samenstelling van de grond langzaam van klei en kalk naar grind, basalt en vulkanische as. Dit maakt dat de grond als een filter voor het koolzuur werkt. De wind geeft op haar beurt de geuren van de dichtbij gelegen heide en zee aan de druivenplanten af.

Om de kwaliteit van de Comte de Bergon te kunnen garanderen, gebruiken de broers een blend van verschillende druiven. Zelf zien ze de wijn als een muziekstuk dat gecomponeerd moet worden en waaraan iedere druivensoort zijn eigen karakter levert.

Als aperitief of bij een buffet

Deze uitgebalanceerde (dagelijkse) wijn kan als aperitief gedronken worden, maar is ook zeer geschikt bij een uitgebreid buffet.

Bekroonde wijn

De Comte de Bergon Vin de Pays d’ Oc Blanc is bekroond met een 8 in De Grote Hamersma 2019.

Frankrijk
Chardonnay, muscat d'alexandrie, sauvignon blanc, vermentino, viognier
2017
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Krimpenfort wijnen

Yves Krimpenfort is een kleine zelfstandige wijnimporteur met oog voor natuurlijk geproduceerde wijnen. Vanuit Fort Waver-Amstel, onderdeel van de stelling van Amsterdam deelt Yves de liefde voor wijn en spijs…

Bekijk het assortiment