Concejiles El Origen

Verkoop door: Quiubo | Categorie: Rood

De rode wijn Concejiles El Origen komt uit de omgeving van Merida/Extremadura en is een goed voorbeeld hoe ze ook in de warmere streken topwijnen maken. Deze ecologische wijn was dé gouden medailletopper op BIO Milessime in Montpellier. Gemaakt van garnacha tintorera en tempranillo, echt een kenmerkende wijn voor het herkomstgebied. De druiven groeien in de Concejiles wijngaard tussen fruitbomen met perzik, nectarine en pruim, en er lopen ook dieren door de wijngaarden: het concept van biodiversiteit staat hoog in het vaandel bij de eigenaren van deze bodega en de makers van deze wijn.
De kerskleurige, bijna paarse wijn met smaken van rijp fruit heeft 3 mnd houtrijping gehad, is makkelijk drinkbaar, met zachte tannines, een fijne structuur en een prettige smaak en lekkere afdronk. Ook geschikt voor veganisten!
Lekker bij tapas, charcuterie, BBQ, lamsvlees en gekruide gerechten, slow food gerechten, de Aziatische keuken en andere pittige wereldgerechten, maar ook heerlijk op het terras als aperitief.
Wordt op zijn best iets gekoeld gedronken, op 13-15 graden
Spanje
Garnacha tintorera, tempranillo
2014
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Quiubo

Quiubo is specialist in Bijzondere Spaanse wijnen, wijnen van streekeigen, soms bijna uitgestorven druivensoorten, wijnen van kleine familiebodega's die jarenlang eigenlijk alleen te proeven waren in de wijnstreken zelf, en…

Bekijk het assortiment