Crama Girboiu Constantin Premium Red Blend | Roemenië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot
Crama Girboiu Constantin Premium Red Blend | Roemenië | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot

Crama Girboiu Constantin Premium Red Blend

2016

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Roemenië
Roemenië, Roemeens Moldavië
Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot

36,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige Roemeense rode blend

Mooie robijnrode kleur. Bij de eerste kennismaking word je verrast door de combinatie van rood en zwart fruit zoals frambozen, pruimen, zwarte bessen en kersen. De rijping in nieuwe Franse eikenhouten vaten geeft de wijn dichtheid, maar ook complexiteit door subtiele smaak van vanille, kaneel, tabak en leer. De smaak is evenwichtig, intens met een passende zuurgraad, fluweelzachte tannine, sterk en elegant.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Roemenië
Streek Streek Roemeens Moldavië
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot
Domein Domein Crama Girboiu
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC-CMD Cotesti
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De druiven Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra en Merlot worden op volle rijpheid met de hand geoogst en voorzichtig gescheiden van de tros. De fermentatie vindt plaats in speciale tanks waarin de most kan blijven plakken om pigmenten en tannine ’s te extraheren. Onder invloed van de geselecteerde gisten heeft de wijn eerst een langzame alcoholische gisting gevolgd door de malolactische gisting. Het karakter van de wijn wordt bepaald door de secundaire aroma’s die rijpen in nieuwe Franse eikenhouten vaten. Elke soort wordt afzonderlijk gevinifieerd, de uiteindelijke assemblage wordt gemaakt voordat het wordt gebotteld. De wijn, gebotteld in een gelimiteerde oplage van slechts 8000 flessen, heeft geen stabilisatiebehandeling ondergaan en kan wat druifafzetting geven.

Lees meer

Wijnhuis Crama Girboiu

Het wijnhuis Crama Girboiu is in 2005 opgericht daar Constantin Girboiu, Hij kreeg de mogelijkheid om een oude wijnboerderij te kopen met 45  hectare. De wijnboerderij was op dat moment in vervallen staat. In de opvolgende jaren heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. In 2006 is Crama Girboiu gestart met de eerste aanplant van het druiven-ras Sauvignon Blanc. Dit was de eerste stap om het bedrijf verder uit te bouwen. Later volgde na de Sauvignon Blanc de Sarba, een druiven-ras uit het gebeid Vrancea. In 2007 heeft het bedrijf met behulp van Europese fondsen grote investeringen gedaan om de capaciteit verder uit te breiden. In 2008 worden er 2 merken aan het assortiment bij gevoegd. Het Livia-assortiment , vernoemd naar de dochter van Constantin en Bacanta, premiumwijn speciaal voor de horeca. De jaren daarna zijn de merken verder uitgebreid met Epicentrum, Tectonic, en Cuartz.

Lees meer

Lekker bij:

Deze Roemeense wijn is lekker bij rundvleesgerechten, gevogelte, oude kaas.

Lees meer

Onderscheidingen:

Goud: Berliner Wein Trophy 2020; Zilver: Concours Mondial de Bruxelles 2020.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven