Ciceron - Corbières Blanc A.O.P. -Le Lion des Corbières- | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Blanc, marsanne en Roussanne
Ciceron - Corbières Blanc A.O.P. -Le Lion des Corbières- | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Blanc, marsanne en Roussanne

Ciceron - Corbières Blanc A.O.P. -Le Lion des Corbières-

2020

Wit

Indien 2020 niet beschikbaar is, leveren wij 2021.
Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Frankrijk
Frankrijk, Languedoc-Roussillon
Grenache Blanc, marsanne, Roussanne

9,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een fijne witte Corbières

Marssanne, roussanne en grenache blanc, drie druiven die samen een aangename witte corbières vormen. Smakelijk en rijk, complex genoeg om er wat lekkers bij te serveren. De aromatische witte wijn is geraffineerd en elegant.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Languedoc-Roussillon
Druif Druif Grenache Blanc, marsanne, Roussanne
Domein Domein Ciceron – Claude Vialade
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Herkomst

De wijngaarden bevinden zich direct onder een amfitheater gevormd door de rivier Orbieu aan de voet van de berg Alaric. Daardoor zijn de druiven beschut voor de westelijke winden, de ‘cers’, die over de lagere gedeeltes van de Languedoc waait. De regio Lagrasse kent een mediterraan klimaat, hetgeen late rijping bevordert. De wijngaarden liggen op een hoogte van 100 tot 150 meter, ook dat zorgt voor gematigde temperaturen. De opbrengt wordt beperkt tot ca. 35 hl per hectare

Lees meer

Het wijn maken

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst om zo de frisheid te bewaren. Ze worden ontsteeld en voor een korte inweking op de schil in tanks gebracht. Vervolgens gaan ze in een pneumatische pers. Door middel van koude wordt de wijn gezuiverd, daarna wordt hij gedurende 2 weken gefermenteerd voordat er gist wordt toegevoegd.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven