Domaine Listerne – Costières de Nîmes -Malacasca

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Rood

De rode wijn Malacasca van Domaine de Listerne komt uit het hart van de Costières de Nimes, een appellatie in het zuiden van Frankrijk. Het domein is 17 hectare wijngaard groot en ligt dicht bij zee op een hoogte tussen de 50 en 100 meter. De frisse rode wijn heeft in de geur een hint van viool. De smaak is zacht en vol van fruit met milde, goed geïntegreerde tannines.

De wijnranken staan op een bodem van zandsteen en grind boven op een laag klei en silicaten, typisch voor de Rhônevallei. De hellingen liggen op het zuiden. De blend van syrah, grenache en mourvedre wisselt elk jaar enigszins van samenstelling, maar syrah is de dominante druif.

Domaine Listerne Malacasca – Costieres de Nîmes

Omdat de druiven vroeg in de ochtend geoogst worden, behouden ze hun frisheid. Ook de vergisting op lage temperatuur draagt hier aan bij. Voor bottelen wordt de wijn nog een jaar opgeslagen in rvs-tanks.

Costières de Nîmes -Malacasca past perfect bij bijvoorbeeld lamsstoofpot met pruimen

Frankrijk
Grenache noir, mourvèdre, syrah
2014
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment