Domaine des Huards Cour-Cheverny Romo

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Zeldzame druif

Een leuke en verrassende ontdekking! De meeste witte wijnen uit de Loire worden gemaakt van sauvignon blanc, chenin of chardonnay. Maar niet deze vondst. In de appellatie Cour-Cheverny worden ze gemaakt op basis van een zeldzame druif, de Romorantin. En Domaine des Huards maakt er ook nog biologische wijn van. We vinden Cour-Cheverny iets ten zuidwesten van Orleans.

Biologisch

Maar zeldzaam en biologisch of niet, de wijn moet natuurlijk wel lekker zijn. En dat zit wel snor. Jong zijn ze prima te drinken, vol fris- en fruitigheid, maar als ze ouder worden, winnen ze nog aan complexiteit. Sterker nog, hij kan wel 10 tot 15 jaar mee, dus een goede reden om eens een doosje te kopen en om de 2 à 3 jaar weer eens een flesje te openen.

Het wijnhuis

Domaine des Huards werd opgericht door Pierre Gendrier in 1846. Vandaag is het in handen van Jocelyn en Nichel Gendrier en hun zoon Alex, de zevende en achtste generatie van de familie, rentmeesters van Huards. In hun handen wordt Domaine des Huards organisch en biodynamisch beheerd en ze werken uitsluitend met fruit dat afkomstig is van de wijngaarden van het landgoed. Domaine des Huards produceert wijnen gemaakt van verschillende rassen, maar de koning van Huards is Romorantin, dat voor het eerst werd geplant op het landgoed in 1922. Volgens de familie Gendrier is deze druif een verbazingwekkende witte druif met veel textuur, viscositeit, frisse zuurgraad en mineraliteit.

Bekijk ook de Domaine des Huards Pure Cheverny van dit wijnhuis.

Houtlagering: nee
Serveertemperatuur: ca. 12 ℃

Frankrijk
Romorantin
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment