Guillaume Blanchet Cuvée Lucie

Verkoop door: Lekker Sapje | Categorie: Wit

Witte Beaujolais in opkomst!

Wat een plaatje is dit! Droge witte wijn uit de Beaujolais. 100% Chardonnay met houtrijping. Verslaat menige dure Bourgogne. Guillaume Blanchet zet hier een uitstekende prijs-kwaliteit neer. Vol, rijk, fris en rond met appel, peer, vanille en kruiden. Perfecte balans tussen fruit en hout, fijne zuren. Kan nog zeker 5-8 jaar mee. Witte Beaujolais is in opkomst. Je ziet het nog niet zoveel maar het is zeker het ontdekken waard.

Het wijnhuis Guillaume Blanchet

Op en top een familiebedrijf. Het kleinschalige oppervlak van de wijnboerderij maakt dit mogelijk. De oogst is 100% handmatig. De traditionele wijnstokken zijn geplant op de hellingen van Juliénas in sablo-leem-klei. De “vierkante” beplanting, 1 meter tussen elke wijnstok, zowel in de lengte als in de breedte, laat weinig ruimte voor mechanisatie. Vooral niet op de “Butte” en de “Pendrouille” waar de hellingen steil zijn.

Lekker bij

Deze witte Beaujolais is heerlijk bij kreeft, oesters, zalm en witte vis, maar ook bij kip, kalkoen of varkensvlees. Daarnaast past de wijn goed bij zowel blauwe als zoete kazen.

 

Frankrijk
Chardonnay
2016
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Lekker Sapje

Lekker Sapje levert vooral aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. Maar uiteindelijk wilt u gewoon heerlijk - oftewel lekker -…

Bekijk het assortiment