Des Cognettes – Val de Loire I.G.P. -Dingue de Toi- bio

Verkoop door: De Proeftafel | Categorie: Wit

Zwoele witte wijn

De broers Perraud maken naast hun prachtige muscadets ook deze verrassende witte wijn van sauvignon gris. Ze hebben een klein perceel hiervan op hun wijngaarden in de buurt van Clisson. Ze maken er een lekkere, redelijk volle, haast zwoele wijn van. Mooi van kleur en geur en net weer iets anders dan sauvignon blanc. Dingue te toi!: ‘gek op jou’. Een wijn om verliefd op te worden dus.

Het wijnhuis

Familiebedrijf Domaine des Cognettes maakt al zes generaties lang wijn langs de oevers van de rivier de Loire. In 1990 namen de broers Stéphane en Vincent Perraud het bedrijf van hun ouders over. Zij zijn wijnmakers met een visie: De charme van een wijn zit h’m volgens hen in het feit dat een wijn zowel de identiteit van het terroir, als die van de druivensoort(en) en die van de wijnmaker moet uitdrukken. De kwaliteit wordt dus opgedaan in de wijngaard en moet tijdens het wijnmaken behouden blijven. Daarom werken de broers sinds 2009 volledig volgens het biologische wijnbouwhandvest. Dertig plukkers oogsten de druiven handmatig en de vinificatie gaat op natuurlijke wijze. De druiven worden met een pneumatische pers geperst. De vinificatie geschiedt met de natuurlijke gist van de druiven. De most bezinkt op natuurlijke wijze en de fermentatie wordt op temperatuur gecontroleerd. Deze gezondere manier van telen drukt zich nadrukkelijk uit in de smaak van de wijnen.

houtgelagerd: nee
Serveertemperatuur: 11 ℃

Val de Loire I.G.P

Frankrijk
Sauvignon gris
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van De Proeftafel

Dé wijnwinkel voor de avontuurlijke wijnliefhebber. Waar bijzonder heel gewoon is ... Wijnen uit onder andere Italië, Spanje, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland en Frankrijk. Daaronder vaak wijnen uit minder bekende…

Bekijk het assortiment