Desiderio Marche Bianco Vini Venturi

Verkoop door: Casa del Vino Amsterdam | Categorie: Wit

Topkeuze | Gastronomisch lekkere wijn

Verfrissend en verfijnd

De witte wijn Desiderio Marche Bianco van wijnhuis Vini Venturi is een prachtige blend van de druivensoorten Moscato Giallo (50%) en Moscato Bianco (50%), gemaakt met de unieke knowhow van Roberto Venturi. De wijn heeft een goudgele kleur met een aroma van perzik, gevolgd door abrikoos en citrusvruchten. In de mond heel verfrissend, droog, zacht en intens, vol elegantie met florale toetsen van vlierbloesem, brem en jasmijn. Echt een verfijnde, fluweelzachte wijn.

Vini Venturi

Azienda Vitivinicola Roberto Venturi ligt in het dorp Castelleone di Suasa. De vader van Roberto Venturi startte in 1971 in Le Marche met wijnmaken. Tot 10 jaar geleden alleen voor familie en vrienden. Roberto produceert inmiddels meer dan 60.000 flessen per jaar en scoren zijn wijnen de hoogste scores in de beroemde Italiaanse wijngids Gambero Rosso. Roberto zet de traditie van zijn vader voort om te streven naar hoge kwaliteit: opbrengstvermindering, dubbele druivenselectie, eerst in de wijngaard en vervolgens in de kelder en strenge controles gedurende het hele productieproces.

Lekker bij

Door het uitgesproken aroma doet de Desiderio Marche Bianco het goed bij gerechten met een krachtige smaak zoals rauwe vis (sushi), gerookte zalm, gorgonzola-kaas en geitenkaas.

Hamersma sterwijn

De Desiderio Marche Bianco is als sterwijn bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019. Sterwijnen zijn opvallend goede wijnen die uitblinken in soort, druif, regio en/of prijs.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze witte wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele witte wijn top 10 onder 10 euro.

Italië
Muscat blanc à petit grains
2017
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Casa del Vino Amsterdam

Casa del Vino Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment Italiaanse wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Casa del Vino Amsterdam wil…

Bekijk het assortiment