Di Prima Pepita Nero d’Avola-Syrah

Verkoop door: Wijnclub Amsterdam | Categorie: Rood

Biologische Nero d’Avola

Een prachtige Nero d’Avola blend met Syrah en ook nog eens biologisch geproduceerd. De Di Prima Pepita Nero d’Avola-Syrah is gemaakt van 50% Syrah en 50% Nero d’Avola. Een zuivere wijn met fruit en een verfijnde kruidigheid! Deze biologische wijn heeft een matig intense kleur en ruikt naar ceder, kersen(-pit) en laurier. De smaak is duidelijk ook gekruid met de kenmerkende frisheid van de Nero d’Avola en een afronding door lekkere zachte tannines.

Wijnhuis Di Prima

Het wijnhuis is gelegen aan de zuidwestkant van Sicilië in de Provincie Agrigento. De 38 hectare wijngaarden hebben een hoogte tot wel 550 meter. Dat zorgt voor genoeg afkoeling tijdens de nachten. Bij Di Prima laat men de natuur zijn gang gaan en worden de seizoenen gerespecteerd. Zij werken tevens met geduld en grote zorg aan de wijn. Alle wijngaarden zijn volledig en gecertificeerd biologisch. Door hun wijngaarden niet te pamperen met bemesting, insecticiden et cetera, maar ze over te laten aan de grillen van de natuur, worden de druivenplanten extra resistent en leveren een betere en consistentere kwaliteit waarbij het eigen terroir volledig tot uiting komt.

De eigenaar is Davide di Prima, wiens grootvader Gaspare tientallen jaren geleden de wijnstokken plantte. De wijngaarden liggen op hoge heuvels met uitzicht op het stuwmeer Lago Arancio. Oorspronkelijk was het een rivier, die werd het afgedamd in 1950. In zeldzame gevallen daalt het waterniveau om de ruïnes van een Moorse tempel te onthullen. De familie van Davide kweekte vroeger druiven voor de lokale coöperatie, maar begon in de jaren negentig hun eigen wijn te bottelen.

Lekker bij

Met zijn diepe kleur, kersen-, kruiden- en chocoladekarakter past deze heerlijke Syrah goed bij gegrild rood vlees en lokale gerechten met volle smaak zoals de vegetarische Caponata.

Italië
Nero d'avola, syrah
2014
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Wijnclub Amsterdam

Wijnclub Amsterdam is een online wijnwinkel met een groot assortiment wijnen. De Amsterdammers hebben een duidelijk motto: "Drink niet meer, maar beter!" Wijnclub Amsterdam wil je het brede aanbod van…

Bekijk het assortiment