Domaine de la Creuze Noire Saint-Véran

Verkoop door: Wijnen uit de Beaujolais | Categorie: Wit

Koel en romig

Mooie witte Bourgogne voor een scherpe prijs. Gemaakt van 100% Chardonnay. Diep van kleur. In de mond een volle fruitige smaak, koel, romig met fijne zuren en een mooie afdronk.

Het domein

Dit familiebedrijf is gelegen in Leynes, een grensdorp tussen Beaujolais en Mâconnais. Domaine de la Creuze wordt gerund door Dominique en Christine Martin beslaat 18 hectares wijngaarden, voornamelijk op de hellingen in de noordelijke beaujolais. Dominique Martin produceert al vanaf zijn twintigste wijnen en vertegenwoordigt de vijfde generatie wijnmakers van zijn familie. Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt, de druiven worden met de hand geplukt. Men werkt geheel zonder insecticiden en pesticiden. Dominique maakt naast Julienas en Saint Amour, fantastische witte Bourgognes met een zeer zuivere, pure stijl. De wijn rijpt 6 tot 8 maanden in een roestvrijstalen vat.

Lekker bij

Heerlijk om te combineren bij pasta, risotto, soepen, vis, schaaldieren, wit vlees en gerijpte kazen.

Frankrijk
Chardonnay
2016
Soepel, rijp en fruitig

Online wijn bestellen van Wijnen uit de Beaujolais

Wijnen uit de Beaujolais is de webshop van Joop Bremer uit Almere, registervinoloog sinds 1981. Hiervoor had hij een webshop onder de naam Panachee-wijn.nl, die wijnen uit heel Frankrijk, Spanje en…

Bekijk het assortiment