Domaine Jaume Référence Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Clairette, Grenache Blanc, marsanne, Roussanne en Viognier
Domaine Jaume Référence Blanc | Frankrijk | gemaakt van de druiven Clairette, Grenache Blanc, marsanne, Roussanne en Viognier
De Grote Hamersma score 8.5

Domaine Jaume Référence Blanc

2021

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Frankrijk
Frankrijk, Côtes du Rhône
Clairette, Grenache Blanc, marsanne, Roussanne, Viognier

17,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een uniek meesterwerk!

Goud gekleurde wijn met lichte ontwikkeling. Een elegante neus van citrus fruit, witte bloemen, honingtonen en vleugen van perzik. Een elegante ronde wijn, met lichte houtrijping op eiken vaten. Dit geeft de Reference Blanc een lichte boter en karamel toon. Maar toch behoudt de wijn ook zijn frisse tonen door het specifieke terroir van Vinsobres die net wat koeler is dan de rest van de Rhône.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Frankrijk
Streek Streek Côtes du Rhône
Druif Druif Clairette, Grenache Blanc, marsanne, Roussanne, Viognier
Domein Domein Domaine Jaume
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

5 druivensoorten

Het unieke aan deze wijn is dat elke druivensoort (5!) apart word geplukt, maar er per druivensoort ook al van meerdere percelen gebruik wordt gemaakt. Meer dan 25 percelen worden gebruikt om één wijn te maken, een waar ‘masterpiece’!

Lees meer

Over het wijnhuis

Domaine Jaume wordt gerund door de broers Pascal en Richard Jaume. Over enkele jaren zal dit familiebedrijf worden overgenomen door de jongste broer, Anthony Jaume. Het wijnhuis bestaat als sinds 1906 en is een van de meest toonaangevende producenten van Vinsobres. Deze appellatie ligt in het uiterste noord-oosten van de Zuiderlijke- Rhône. Niet alleen produceren zij witte, maar ook rosé en rode wijn.

Lees meer

8.5 in de Grote Hamersma

Als Famille Jaume wordt ook een lekkere, onbekommerde, sappige rode getapt. Maar het wordt serieuzer nu het domaine in de naam is opgedoken. Samengesteld uit druiven – ja, dat haalt je de koekoek maar laat me nou even uitschrijven – afkomstig van vijfentwintig verschillende percelen. Zou zomaar eens een rommeltje kunnen worden, een incoherente vergaarbak, een uitdragerij maar dat is niet het geval. Fijne balans tussen licht hout en fijn fruit, tussen specerij en zoete zachtheid, tussen verfrissing en rondingen, tussen honing en peer, tussen bloesem en boter. 

Lees meer

Vinea Natura

Daarnaast proberen de broers een zo biologisch mogelijke werkwijze te hanteren, bekend als Vinea Natura De oprichter van Domaine Jaume heeft een doorslaggevende rol gespeeld voor de wijnwetgeving in Frankrijk. Samen met Baron le Roy van Chateau Fortia uit Chateauneuf-du-Pape hebben zij de grond gelegd aan het AOP systeem waardoor voor elke wijn de herkomst is te herleiden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven