Dominio de Es La Mata

Verkoop door: Vinodot | Categorie: Rood

Spaanse topwijn

De Dominio de es Viñas La Mata is een Spaanse rode wijn gemaakt met Tinto Fino (Tempranillo) en 1,5% van Albillo, in een co-plantation wijngaard van 7 hectare gelegen in Valle de la Mata, in de gemeente Atauta. Een eeuwenoude wijngaard bestaande uit meer dan 300 kleine percelen, gelegen op 980 meter hoogte en geplant op zeer diverse bodems met heersende kleien.

Het wijnhuis Dominio de Es

Het wijnhuis is gelegen in Spanje de wijnstreek Ribera del Duero in San Esteban de Gormaz, Soria. Na 10 jaar als technisch manager in dominio de Atauta, start Bertrand Sourdais dit persoonlijke project. Dominio de es wordt gevormd door 4 wijngaard gebieden (La Mata, Llanos del almendro, Camino Olmillos en Valdegatiles) met pre-phylloxera wijnstokken op zandgronden, gelegen op ongeveer 1000 meter hoogte. De wijngaarden worden ecologisch geteeld. Rijping vindt plaats voor lange periodes in grote gebruikte vaten om de finesse van het terroir nog beter naar boven te halen.

Vinificatie

Na de manuele oogst werd 70% van de druiventrossen in de wijnmakerij verwerkt. De gisting vindt plaats in een houten vat met een 21-daagse maceratie. De rijping wordt uitgevoerd in twee nieuwe Bourgondische vaten gemaakt van Franse eik. Er worden slechts ongeveer 600 flessen vrijgegeven.

Lekker bij

Groot wild, stoofpot of braadschotels.

Spanje
Albillo, tempranillo
2016
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Vinodot

VINODOT importeert geselecteerde biologische, biologisch-dynamische en natuurlijke wijnen uit Spanje en Oostenrijk. Alle wijnen komen van kleine producenten en de wijnmakers zelf zijn vrienden geworden van de familie van eigenaar…

Bekijk het assortiment