Dominio de Ontur Patre

Verkoop door: Granada Wijnen | Categorie: Rood

Mooie aantrekkelijke geur, zuivel (vruchtenyoghurt); smaak van rood fruit, kersen, kruidig; zachte tannines, verfijnd, fris; mooi in balans qua geur en smaak.
Een Crianza met 10-12 maanden Frans eiken.

Op = op.

Monique van Kruining (I love Food & Wine): “Kruidig rood, Monastrell uit Jumilla. In het zuidoosten van Spanje, grofweg zo’n 100 km landinwaarts vanaf Alicante, bevindt zich de wijnregio Jumilla. Hier heerst een continentaal klimaat met weinig neerslag, koude winters en hete zomers, slechts een klein beetje getemperd door de invloed van de Middellandse Zee. Vrij barre omstandigheden dus, waarin de blauwe druif Monastrell zich wonderwel juist kiplekker voelt.
Bodega San José maakt in deze regio meerdere wijnen van deze druif, waaronder de ‘Patre’ Monastrell. Monastrell is de meest aangeplante druif van de wijnregio Jumilla. Hij komt al eeuwen voor in oost Spanje: de eerste vermelding van Monastrell dateert maar liefst uit 1381. Zijn naam is zeer waarschijnlijk afkomstig van het Latijnse woord monastriellu, een afgeleide van monasteriu, dat klooster betekent. Goede kans dus dat Monastrell lang geleden door monniken verbouwd werd. Hoewel de naam ‘Patre’ misschien in de verte ook aan monniken doet denken, is Bodega San José een ‘gewone’ wijncoöperatie. Verspreid over de regio Jumilla heeft deze bodega zo’n 2.800 ha aan wijngaarden, deels biologisch. De wijngaarden liggen op hoogtes van 400 tot 900 meter boven de zeespiegel op bodems van kalksteen, leem en zand. De wijnmakers van Bodega San José kiezen er bewust voor om bij de gisting te werken met neutrale gisten, zodat de aroma’s van de druiven zelf optimaal tot hun recht komen in de wijn.
Hoe dat dan smaakt?
Fruitig en kruidig. De wijn is donkerrood van kleur en ruikt fruitig en zacht kruidig met kersen, frambozen, rode bramen, pruimen en wat kruidnagel. In de mond is hij vrij sappig met medium tannines en vriendelijke zuren. We proeven bramen, pruimen en zwarte bessen, daarnaast kruidnagel, een vleug tabak en ietsje mild floraal.”

Spanje
Mourvèdre, syrah
2013
Complex, krachtig en vol

Online wijn bestellen van Granada Wijnen

Granada Wijnen (2012) biedt verrassende wijnen van overwegend kleine familiebodega’s, allen uit de zuidelijke helft van Spanje. Wij importeren ál onze wijnen direct van de bodega en komen regelmatig bij…

Bekijk het assortiment