Du Toitskloof Sauvignon Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Du Toitskloof Sauvignon Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc

8,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Aparte klasse 

De Du Toitskloof Sauvignon Blanc heeft een complex smaakpalet met aroma's van kruisbessen, peer, lychee en guave op de neus met een hint van asperges. De smaak is mooi in balans en zacht met een aanhoudende, frisse afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in het district Breedkloof valley en worden s’nachts geoogst. De opbrengst per hectare bedraagt 10 ton, de druiven worden geplukt bij een optimale rijpheid. Hierna worden ze geperst en koud gefermenteerd (± 12ºC) in roestvrijstalen tanks om de natuurlijke frisheid en kenmerken van de Sauvignon Blanc te behouden. De wijn wordt al vroeg gebotteld, flesrijping geeft de wijn meer diepte en complexiteit. Het fruit en de evenwichtige zuurbalans leveren samen met het veelzijdige geurenpalet een Sauvignon Blanc van aparte klasse. 

Lees meer

Het wijnhuis Du Toitskloof

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers.

Lees meer

Historie

De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Een Sauvignon Blanc met ongekende gebruiksmogelijkheden, heerlijk op een luie lentemiddag. Onmisbaar bij een Afrikaanse ‘braai’, goed gezelschap bij visgerechten, asperges, frisse salades en lichte pasta’s. Resterende suiker 6,5 g / l – PH 3.12 – Totaal zuur 6,5 g / l – Alcoholpercentage 12,5%

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven