Espiritu - Chronos Merlot | Chili | gemaakt van de druif Merlot
Espiritu - Chronos Merlot | Chili | gemaakt van de druif Merlot

Espiritu - Chronos Merlot

2019

Rode wijn

6,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Espiritu Chronos Merlot de Chili

Espiritu Chronos Merlot de Chili Een topwijn van de wijnmaker Aresti. De volle trossen Merlot druiven worden handmatig geoogst, om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Espiritu Chronos Merlot de Chile is een volle wijn met frisheid, fruitigheid maar toch met een lichte bite. Met tonen van rood fruit, vanille en kruiden. De smaak van pruimen, bramen en chocolade en een zchte en soepele structuur met een langdurige afdronk. In de afdro

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieClassic
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Viña Aresti

Viña Aresti is eigendom van ACW Group, een van de meest prestigieuze familiebedrijven van Chili, en ligt in Molina, Curicó-vallei, minder dan 200 km ten zuiden van Santiago. Nieuwe wijngaarden in de buurt van de rivier Claro –Micaela, Peñaflor en La Reserva zijn toegevoegd aan Bellavista, het oorspronkelijke landgoed.

Lees meer

Vicente Aresti Astica

In 1951 verwierf Vicente Aresti Astica het Bellavista Estate in Curicó, een gerenommeerde wijnbouwvallei, en begon een familietraditie van excellentie in wijnbereiding op te bouwen met passie als kern van hun filosofie. De ervaring die is opgedaan bij het maken van superieure wijnen heeft bijgedragen aan het versterken van de aanwezigheid van Aresti-wijnen in Chili en de rest van de wereld.

Lees meer

Ingrijpende renovaties

In 1999 werden ingrijpende renovaties uitgevoerd, werd de nieuwste technologie geïntroduceerd in de wijnmakerij, werden moderne verwerkingstechnieken geïntegreerd en werd een ondergrondse wijnkelder gebouwd voor premiumwijnen.

Lees meer

Begoña en Ana María Aresti

In 2012 namen de dochters van de oprichter Begoña en Ana María Aresti López het over, waardoor de erfenis van hun vader en de familiepassie levend werden gehouden. In 2018 markeert de voltooiing van een uitgebreid investeringsplan waarbij wijngaarden werden omgebouwd, nieuwe plantages werden ontwikkeld, nieuwe wijnbereidingstechnieken werden geïntroduceerd en een bottellijn van wereldklasse werd geïmplementeerd.

Lees meer

Curicó

De wijngaarden liggen in Curicó, de grootste en bekendste wijnvallei van Chili. Met een bevoorrecht klimaat, alluviale bodem, een lang droog seizoen en een dag- / nachttemperatuurverschil van ongeveer 20ºC, biedt deze regio de ideale omstandigheden voor de productie van superieure wijnen.

Lees meer

WIJNGAARDEN

Bellavista : De ietwat diepe grond met weinig steengehalte biedt uitstekende omstandigheden voor rassen als Sauvignon Blanc en Gewürztraminer. Micaela : Diepe klei-leemgrond met een rotsachtig profiel van minder dan een meter diepte, ideaal voor rode variëteiten. Peñaflor : Diepe klei-leem, enigszins zure grond met zachte hellingen die meestal worden gebruikt voor de teelt van Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc en Carmenère, en in mindere mate Pinot Noir en Merlot. La Reserva : Variabele grond (van klei-leem tot zand), met middelmatige tot lage vruchtbaarheid, glooiende heuvels en verschillende blootstelling aan de zon, perfect voor de productie van een breed scala aan druivensoorten.

Lees meer

Druiven van de hoogste kwaliteit

Druiven van de hoogste kwaliteit zijn essentieel voor de productie van superieure wijnen. Om het kwaliteitsniveau te bereiken dat we zoeken, hebben we onze processen gericht op: Sectorisering van de wijngaarden met behulp van precisiewijnbouw. Intensief beheer van de luifel om het microklimaat van het bos te verbeteren. Lagere opbrengsten om de fruitintensiteit te verhogen. FDR-technologie om bodemvocht te monitoren en irrigatiestrategieën te bepalen.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven