Quinta Vale d’Aldeia Espumante Bruto

Verkoop door: Maria Gomes | Categorie: Mousserend

Lekkerder dan menig champagne!

De Quinta Vale d’Aldeia Espumante Bruto is een elegante, mousserende wijn met een heldere citruskleur gemaakt van 2 Portugese druivensoorten: Rabigato en Viosigno. Dit is een zeer elegante bubbel met een aroma van citrustonen, veel fruit en een aangename complexiteit met lange afdronk.

Het domein

Het domein ligt in Mêda, een dorpje hoog in de Douro-vallei. Quinta Vale d’Aldeia werd opgericht in 2009 en omvat maar liefst 110 ha, waarvan 80 ha wijngaarden, de rest bestaat uit olijfbomen en amandelbomen. De druiven voor deze Infiel Branco worden geplukt in de beste wijngaarden van de Douro Superior, op een hoogte van 550 meter. Omdat de wijngaarden op grote hoogte liggen zijn de witte wijnen van dit domein fris en fruitig en de rode harmonieus en elegant. Oenoloog José Reverendo Conceiçao is de wijnmaker. Een jonge, bevlogen en sympathieke vent. En veelvoudig medaillewinnaar!

Lekker bij

Deze sensationele bubbel komt uit de regio Douro. Smaakt heerlijk als aperitief of bij fruit en gerijpte kazen.

 

Portugal
Rabigato, viosinho
2014
Droog, strak en fruitig

Online wijn bestellen van Maria Gomes

Maria Gomes verkoopt Portugese wijnen van optimale kwaliteit. Het gehele aanbod importeren ze zelf; met de wijnmakers zijn ze close en hebben ze een goede samenwerking. De wijnen van Maria…

Bekijk het assortiment