Benanti Etna Rosso DOC

Verkoop door: Etna Smaak | Categorie: Rood

Topwijn van de hellingen van de Etna

Intens robijnrode wijn, gemaakt van de inheemse druivensoorten Nerello Mascalese (80%) en Nerello Cappuccio (20%) die groeien op de stijle hellingen van de Etna. De druiven worden hier grootgebracht met minimale interventie en zonder irrigatie! De geur is intens en toch delicaat, met tonen van vanille en kastanjebloemen. Aroma’s van pruimen, viooltjes en hints van balsamico. Mooie balans tussen mineralen, tannines en zuurgraad.

Het wijnhuis

Het Binanti wijnhuis is gelegen op de hellingen van de Etna-vulkaan op Sicilië en is een van de meest prominente producenten van heerlijke wijnen in Italië. Wijn wordt al generaties lang door de familie geproduceerd. Dit familiebedrijf is opgericht in 1988 en gestart als pionier van de wijnmakerij op de Etna, met wijngaarden in Rovittello, Milo en Viagrande. Het wijnhuis wordt momenteel gerund door de tweelingbroers Antonio en Salvino, twee gepassioneerde en internationaal georiënteerde Sicilianen die naar huis zijn teruggekeerd om in de voetsporen te treden van hun vader Giuseppe, met als doel het wijnhuis naar nieuwe hoogten te brengen.

Benanti werd door de Gambero Rosso wijngids in 2007 uitgeroepen tot de Italiaanse Winery of the Year en in 2012 door het tijdschrift Wine & Spirtits van de VS in de Top-100 Winery of the Year.
De productie van hun bekroonde wijnen is echter beperkt en is alleen in een select aantal restaurants en wijnwinkels te verkrijgen. Wacht dus niet te lang met bestellen!

Lekker bij

Deze Etna Rosso is heerlijk bij rood vlees, sauzen, wild gevogelte en rijpe kazen.

 

Italië
Nerello cappucio, nerello mascalese
2015
Intens, rond en romig