Finca Collado ‘Fet a Mà’

Verkoop door: Bensdorp Wijnen | Categorie: Rood

Nieuwe wijn uit Alicante!

De Finca Collado ‘Fet a Mà’ is een nieuwe wijn uit Alicante. Het is een blend van 80% Monastrell (Mourvèdre) en 20% Cabernet Sauvignon. De wijn is intens en complex, met zeer goed gecombineerde aroma’s van fruit, zoethout en koffie. Beide druiven komen van oude Spaanse wijnstokken. De wijn heeft twaalf maanden gerijpt op Frans eiken.

Gerestaureerde wijnmakerij

De wijnmakerij Finca Collado is gelegen in Salinas, op 500 meter hoogte in de hooglanden van Alicante, in de regio Alto Vinalopó, op 40 km van de Middellandse Zee. “”El Collado” betekent ‘top van de helling van de vallei’ en verwijst naar de bijzondere plek waar deze historische en volledig gerestaureerde wijnmakerij uit de 19e eeuw zich bevindt.

Onder leiding van wijnmaker Joan Guia produceert dit familiewijnhuis een beperkte productie van handgemaakte wijnen van Chardonnay, Moscatel, Malvasia, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en oude wijnstokken van Monastrell. Wijnmaker Joan Guia zet zich in om de minerale smaken, geuren en complexiteit van dit unieke terroir te delen met de wereld.

Het mediterrane klimaat heeft een goede invloed op de wijnstokken en maakt een juiste rijping van de druiven mogelijk. Met een geweldig resultaat!

Lekker bij

De Finca Collado ‘Fet a Mà’ smaakt lekker bij kazen, patés en ganzenlever, maar is ook een goede combinatie met donkere chocolade en rode jam.

Spanje
Cabernet sauvignon, monastrell
2014
Intens, rond en romig

Online wijn bestellen van Bensdorp Wijnen

Het grootste gedeelte uit het mooie assortiment van Bensdorp Wijnen uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit eigen import. De enthousiaste en kritische wijnkoper Wouter Bensdorp importeerde zijn wijnen bij de start in…

Bekijk het assortiment