Fronteira Colheita Branco 2016

Verkoop door: VIVAPortugal | Categorie: Wit

Langs de oevers van de Douro rivier groeien op de hoger gelegen wijngaarden, in de omgeving van Freixo de Espada à Cinta, in de Douro Superior, de druiven die met de hand geselecteerd in deze wijn terechtkomen. Om specifiek te zijn: de plek waar de rivier Portugal binnenkomt.

Quinta da Fronteira werd opgericht door Guerra Junqueiro, beroemd schrijver van de 19e eeuw. Het landgoed bestaat uit twee wijngaarden: een in Barca D’Alva en de andere in Freixo de Espada à Cinta.
Met ongeveer 175 hectare wijngaarden, deels geplant op niveaus tussen 100 en 350 meter boven de zeespiegel, is Quinta da Fronteira een perfecte vertegenwoordiger van de honderdjarige Douro wijnproducerende traditie.

De Fronteira Colheita Branco is gefermenteerd op 16ºC in Franse eikenhouten vaten. Vervolgens heeft de wijn verder kunnen rijpen in roestvrijstalen tanks.

Deze heldere, witte wijn heeft een medium body en is fruitig en zacht. Komt goed tot z’n recht in combinatie met diverse vis, kip of salade gerechten.

Portugal
Códega do larinho, viosinho
2016
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van VIVAPortugal

Bestaande uit een groep professionals is VIVAPortugal hét adres voor de beste bekende en onbekende Portugese wijnen. Portugal is een heerlijk wijnland met mooie wijnen van uitstekende kwaliteit. Het is…

Bekijk het assortiment