Domaine des Garennes Cremant de Loire Blanc

Verkoop door: PrimaVino | Categorie: Mousserend

Net zo lekker als menig champagne!

Een verrukkelijke Cremant de Loire met een lichtgele kleur en mooie aroma’s van amandelen en wit fruit zoals peer en perzik. Elegante, fijne bubbels met een mooie frisheid en zuurgraad. Een goed alternatief voor champagne! Deze cremant wordt op dezelfde methode gemaakt (méthode traditionnelle) als champagne maar dan met de druivensoorten Chenin Blanc (40%) en Chardonnay (60%) en komt uit de Loire wijnstreek.

De wijnmakers

Domaine des Garennes is een familiebedrijf dat vier generaties terug werd opgericht in Montreuil-Bellay, een klein dorp, 15 km van Saumur, dat beroemd is om zijn kasteel en de overblijfselen van de wallen. De wijngaard is verspreid over de rechter en linker oever van Le Thouet, een directe zijrivier van de Loire. Dit biedt Domaine des Garennes een breed scala aan bodems die de wijnen een grote complexiteit geven, zowel qua structuur als aromatische profielen. De stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud, de opbrengsten worden bewust laag gehouden voor een optimale kwaliteit.

Twee neven, Stéphane Manguin en Fabrice Baron, staan nu aan het hoofd van de wijngaard, die 40 ha beslaat.

Lekker bij

Een verse mix van rood fruit is een heerlijke combinatie. De zuurgraad van de Cremant de Loire versterkt de natuurlijke smaak van bosbessen, frambozen, aardbeien, en kersen.

 

Frankrijk
Chardonnay, chenin blanc
2017
Droog, strak en fruitig

Online wijn bestellen van PrimaVino

PrimaVino is specialist in mooie en betaalbare wijnen uit zowel Europa als landen uit de Nieuwe Wereld. Martijn en Peter van PrimaVino willen hun passie voor goede wijn delen met…

Bekijk het assortiment